Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valnes best på sprintprologen i Falun

Erik Valnes gikk inn til bestetid på sprintprologen i klassisk i Falun. Sju av sju norske er videre til utslagsrundene.

BEST: Erik Valnes noterte seg for den beste tida under prologen. Foto: NTB/Scanpix
BEST: Erik Valnes noterte seg for den beste tida under prologen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Valnes tok ledertiden foran Pål Golberg på sprintprologen og sikret god norsk laginnsats med sju av sju løpere videre til kvartfinalene senere lørdag.

Håvard Solås Taugbøl (9), Fredrik Riseth (11), Eirik Brandsdal (12), Gjøran Tefre (23) og Pål Trøan Aune (27) kvalifiserte seg også til utslagsrundene.

Det gjorde ikke finske Iivo Niskanen kom utenfor topp 30 på sprintprologen i klassisk.

Verdenscupleder Aleksandr Bolsjunov var nærmest å tukte de to nordmennene på topp, i rennet som går uten Johannes Høsflot Klæbo.

Sju av åtte jenter videre

Bortsett fra Julie Myhre er alle de norske jente videre fra sprintprologen i Falun lørdag. Sverige dominerte med sju blant de ti beste tidene.

Ane Appelkvist Stenseth ble beste norske på 6.-plass i prologen og eneste norske som var topp ti blant en haug av svenske løpere.

Johanna Hagström var sterkest i løypa og fikk med seg seks andre svenske løpere på topp ti i prologen.

Julie Myhre ble eneste norske som ikke kvalifiserte seg. Hun kom i mål 1,2 sekund for sent til å ta seg til utslagsrundene.

Brudd i hånden

Klæbo som sto over ski-NM med sykdom, stilte heller ikke til start i Falun grunnet brudd i hånden. 23-åringen fikk et bruddet etter et slag på en «boksemaskin» da han var ute og spilte bowling med venner.

- Akkurat da jeg slår, sklir hånden min av og treffer kanten på (en annen maskin). Jeg kjente med en gang at dette ikke var godt, sa Klæbo på sin vlog på YouTube mandag.

Legeundersøkelser bekreftet frykten for brudd og Klæbo fikk beskjed om å ikke belaste hånden fram til ny kontroll 13. februar. Han trener derfor alternativt hjemme i håp om å rekke SkiTour 2020 som starter 15. februar i Östersund.