LANDSLAGSSPILLER: Valon Berisha har åtte kamper for Norge, men kan nå bytte landslag. Her sammen med Sadio Mane og Alan. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix
LANDSLAGSSPILLER: Valon Berisha har åtte kamper for Norge, men kan nå bytte landslag. Her sammen med Sadio Mane og Alan. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB ScanpixVis mer

Valon Berisha kan få spille for samme landslag som United-stjerne

Aktuell for Kosovo.

Salzburgspissen Valon Berisha har fått en henvendelse om å spille for Kosovos ferske landslag i fotball, skriver Stavanger Aftenblad.

Kosovo er siste offisielle tilvekst i FIFA-familien og skal møte Haiti i landskamp 5. mars.

Kan bytte Valon Berisha står allerede bokført med åtte A-landskamper for Norge og normalt kan han ikke spille for noen annen nasjon. Men forbi Kosovo er et fersk FIFA-medlem kan det åpnes for at spillere fristilles.

Valon Berisha og broren Veton, som spiller for Viking, har tidligere sagt at de føler at Kosovo er deres hjemland, men at de har valgt å representere Norge ettersom Kosovo ikke har hatt noe eget landslag før nå.

Sandnes Ulf-spillerne Anel Raskaj og Avni Pepa er begge tatt ut til landskampen mot Haiti.

Også Strømsgodsets Flamur Kastrati har vært åpen for tanken om spill for Kosovo hvis han får muligheten.

Januzaj aktuell Kosovo har sine største stjerner i Arlind Ajeti (Basel) og Albert Bunjaku (Kaiserslautern). De håper også at Manchester Uniteds lovende Adnan Januzaj velger Kosovo som landslag å representere.

Han kan imidlertid velge mellom flere gode fotballnasjoner som Belgia, Tyrkia, Albania, Serbia og til og med England ettersom han også har britisk pass.

(NTB)

MANGE MULIGHETER: United-spiller Adnan Januzaj kan velge og vrake i landslag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix
MANGE MULIGHETER: United-spiller Adnan Januzaj kan velge og vrake i landslag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix Vis mer