MISSEN: 
Valon Berisha bommer på en stor sjanse og Estland-keeper Mihkel Aksalu (t.h.) redder hjemmelaget.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MISSEN: Valon Berisha bommer på en stor sjanse og Estland-keeper Mihkel Aksalu (t.h.) redder hjemmelaget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Valon Berisha om kjempesjansen: - Selvfølgelig burde jeg scoret

Stefan Johansen fant Valon Berisha i sideblikket, og resten skulle vært grei skuring. Men det var det ikke.

Estland-Norge 0-0

TALLINN (Dagbladet.no): - Det var en dårlig avslutning, sier Valon Berisha uten å blunke. - Selvfølgelig skulle jeg satt den sjansen.

Men han klarte det ikke. Keeper reddet. Og slik ble det bare 0-0 for Norge i årets første landskamp. På en helt elendig bane.

Banen hadde derimot ingenting med Valon Berishas avslutning å gjøre. Pasningen fra Stefan Johansen var nemlig tilnærmet ferdigscoret. Men ballen ville ikke inn. Og slik ble det som kunne vært en resultatmessig grei kveld ganske middels.

- Det var vel en typisk 0-0 kamp, fortsetter Berisha, nå en smule selvtrøstende. Vi hadde vel tre sjanser, de en, og sånn sett burde vi jo vunnet. Men sånn går det noen ganger, man misser store sjanser.

- Og den jeg misset var altså veldig stor.

Per-Mathias Høgmo hadde vært fornøyd om Valon Berisha hadde scoret. Fordi målet ville gitt seier. Men han henger ikke med hodet etter 0-0 heller. Fordi det var spillere som gledet og deler av det han ønsker å utvikle som var synlig.

- Fra et faglig ståsted er det faser av spillet der jeg synes vi var gode. Vi hadde godt ettertrøkk i perioder, og etter at vi la om til 4-3-3/4-5-1 vant vi også ballen oftere høyt i banen. Og så er det enkeltspillere som gleder, og da spesielt Jo Inge Berget som har tatt store steg.

- Han var veldig god, sier Per-Mathias Høgmo. - Han har vokst som spiller.

Norge slapp til en eneste målsjanse da vi ble lurt på et tidlig innkast eter en halvtimes spill. Det er mer enn godkjent på bortebane.

- Og det er bra, fortsetter Høgmo. - Jeg er også veldig godt fornøyd med at Rune (Almenning Jarstein) reddet den sjansen og at vi holdt nullen. Men igjen, jeg skulle selvfølgelig ønske at vi hadde satt en av de tre sjansene vi skapte, og at vi hadde vunnet.

- Alt er bedre når man vinner.

Se spillerbørsen her.