Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valstad vant v-cup i Shanghai

Bjørnar Valstad gikk til topps i verdenscupen i parkorientering i Shanghai torsdag. Spenningen holder seg altså før de siste løpene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Jurij Omeltsjenko fra Ukraina og Michail Mamlejev fra Russland, som ligger best an i verdenscupen sammenlagt før de to siste løpene i Seoul, bommet i torsdagens konkurranse. Valstad dro innpå, men ligger ti poeng bak ukraineren før avslutningen i Sør-Korea.

10.000 tilskuere hadde funnet veien til Hongkou fotballstadion, der løpet gikk like ved statuen av poeten Lu Xun. Traseen var vanskelig, men Valstad kom greit gjennom. Det var det flere av de andre favorittene som ikke klarte.

I kvinneklassen ble, for eksempel, lederen i verdenscupen Vroni Konig-Salmi disket for å ha glemt en av de 21 postene. Det gjorde at svenskene Jenny Johansson og Emma Engstrand tok dobbeltseier med Elisabeth Ingvaldsen og Hanne Staff på tredje- og fjerdeplass. God nordisk dag i kvinneklassen med andre ord.

Men sveitsiske Konig-Salmi holder fortsatt ledelsen i verdenscupen med Hanne Staff 17 poeng bak. Det kan nok vise seg å bli vel mye å ta igjen på de to siste løpene.

(NTB)

Hele Norges coronakart