Valujev frykter for karrieren

Den russiske kjempen må gjennom to operasjoner.

MOT KARRIERESLUTT: Nikolaj Valujev (t.v.) tapte WBA-tittelen til briten David Haye i november i fjor. Nå kan det gå mot karriereslutt for den russiske kjempen som må gjennom to operasjoner i løpet av høsten.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO DDP/TIMM SCHAMBERGER
MOT KARRIERESLUTT: Nikolaj Valujev (t.v.) tapte WBA-tittelen til briten David Haye i november i fjor. Nå kan det gå mot karriereslutt for den russiske kjempen som må gjennom to operasjoner i løpet av høsten.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO DDP/TIMM SCHAMBERGERVis mer

|||Tungvektsbokseren Nikolaj Valujevs karriere kan være over. Den russiske kjempen må gjennom to operasjoner i høst og tviler på om han kommer tilbake.

- Vi får se om det er mulig, men helsen kommer først, sa 37-åringen lørdag.

Valujev er 213 centimeter høy og veier om lag 150 kilo. Yrket som proffbokser har herjet med den store kroppen hans, og i høst må han opereres i venstre skulder og høyre håndledd.

- Operasjonene betyr et halvt år med treningsforbud. Leddene og skjelettet hans fått hard medfart, sier bokselegen Walter Wagner til Bild am Sonntag.

Valujev har vunnet 50 av 53 proffkamper og tapt to. En kamp endte uten resultat. Han har i to perioder vært WBA-mester i tungvekt.

(NTB)