Valuta for penga

300-millioners-mannen Didier Drogba begynte nedbetalingen i går kveld. I sin tredje kamp for Chelsea scoret han sitt første mål.

LONDON (Dagbladet): Chelsea leder Premier League med ni poeng etter tre kamper. Laget har scoret fire, og har ingen baklengs. Mot det nyopprykkede bunnlaget Crystal Palace leverte de solid fotball, og selv om milliardlaget ikke briljerte, var det aldri noen tvil om hvilken vei seieren skulle gå.

Første mål

Didier Drogba, Englands dyreste spiss, kom fra Marseille for nesten 300 millioner kroner, og i går kom det første av de mange målene han har lovet.

Drogba og den nyinnkjøpte spissmakkeren Mateja Kezmann var bevegelige og farlige i første omgang, og 1- 0 var et klassisk Drogba-mål, slik Marseille-fansen ble vant til det. Kezman spilte ut til Babayaro på kanten, som slo et perfekt innlegg til Drogba på bakre stolpe. Den store mannen vant i lufta og stanget inn sitt første Premier League-mål.

-  Det er viktig for spisser å score mål. Han kostet mye penger, og han har følt presset, men han har taklet det bra, sier Chelseas assistenttrener Steve Clarke.

Scoret i debuten

En annen nyervervelse, den portugisiske midtbanespilleren Tiago, scoret det andre målet, etter å ha driblet av en Crystal Palace-forsvarer, og banket ballen i lengste hjørne. Tiago kostet Chelsea 100 millioner kroner, og ble kåret til banens beste etter debut fra start i går.

Crystal Palace var et mye dårligere lag, og bare innsats hindret et større tap. Chelseas Claude Makelele styrte midtbanen, og Joe Cole var den offensive playmakeren. I andre omgang mistet Chelsea aggressiviteten, og småspilte mye på egen halvdel.

Skadd

Roman Abramovitsj kan være fornøyd med å innta tabelltoppen, etter at hans nye manager José Mourinho har brukt 900 millioner på nye spillere før sesongstart. Men det må være et tankekors når landslagsspillerne Wayne Bridge, Scott Parker og Glen Johnson ikke engang er på benken. Men en stor tropp kan være nyttig i en hard sesong.

Målscorer Drogba hinket av banen etter 73 minutter, og forlot banen med en bandasje på høyrefoten, etter et spark i ankelen. Det er uklart om han kan spille hjemme mot Southampton lørdag.

<B>SCORET OG BLE SKADD:</B> Didier Drogba scoret sitt første mål for Chelsea, og hinket av banen med en skade. Droga kostet 300 mill. da han kom til Chelsea før sesongen.