Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valverde: - Det er utrolig å vinne for fjerde gang

Visste akkurat hva han måtte gjøre opp Mur de Huy.

KONTROLL: Alejandro Valverde var alltid nær fronten opp Mur de Huy, og virket egentlig aldri til å være i særlig trøbbel. På de siste hundre meterne var han klart sterkest. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
KONTROLL: Alejandro Valverde var alltid nær fronten opp Mur de Huy, og virket egentlig aldri til å være i særlig trøbbel. På de siste hundre meterne var han klart sterkest. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Alejandro Valverde flere hakk sterkere enn sine konkurrenter i onsdagens Flèche Wallonne.

Spanjolen fulgte lett angrepene fra Joaquim Rodríguez og Dan Martin, før han selv smalt til.

Julian Alaphilippe var nærmest å følge, men hadde i realiteten ingen sjanse til å gjøre noe med sin tolv år eldre konkurrent.

Historisk
Med sin fjerde seier i den andre Ardenner-klassikeren, skrev Valverde historie. Han ble den første med fire seirer, de tre siste har kommet på rekke og rad.

- Det er utrolig å vinne for en fjerde gang. Det er historisk, både for meg og laget, sa Valverde etter målgang ifølge The Telegraph.

- Jeg visste at jeg var i strålende form, så jeg dro full nytte av det.

Les mer om rittet her!

Tok sin egen vei
Movistar tok sammen med Katusha mye ansvar hele dagen. De to lagene hadde også de største favorittene i Valverde og Rodríguez.

Men der sistnevnte brukte opp krefter i nest siste bakke og ikke hadde noe særlig å gi i Mur de Huy, var Valverde iskald. Opp den avsluttende bakken lå han hele tiden blant de aller fremste.

- Jeg fokuserte på å ta min egen vei opp muren. Jeg visste jeg måtte følge til en viss distanse, holde meg godt posisjonert og gi alt med 100 meter igjen. Selvfølgelig er det viktig å skrive historie. Det er ikke bare et spill eller en ekstra linje på CV-en min. Flèche er et stort ritt i sykkelsporten.

Akkurat som i fjor var stortalentet Julian Alaphilippe nærmest Movistar-rytter på slutten.
23-åringen slo i styret over målstreken, men måtte etter hvert si seg fornøyd med dagen.

- Selvfølgelig er jeg skuffet over å ikke ta seieren, men jeg er også fornøyd med å igjen komme på podiet i min andre deltagelse. Spesielt gledelig var det å se hvordan laget animerte sykligen opp Mur de Huy, sier Alaphilippe til Etixx' hjemmeside.

- Gjorde en fantastisk jobb
Det belgiske storlaget fikk to ryttere på pallen, etter at Dan Martin kapret tredjeplassen.

Alaphilippe mener duoen fulgte planen som var lagt på forhånd.

- Jeg følte meg bra hele dagen, syklet med selvtillit og holdt meg i nærheten av Dan under rittet. Taktikken vår var at Dan skulle dra på tidlig, fordi han har krefter til et slikt angrep, mens jeg skulle vente bak Valverde. Dan var utrolig og gjorde en fantastisk jobb i bakken. Mine bein smertet etter et skikkelig hardt ritt, alltid opp og ned uten noe hvile. 

På søndag venter Liège-Bastogne-Liège. Onsdagens podieryttere vil nok en gang være blant de aller største favorittene.

Valverde vant monumentet i fjor foran nettopp Alaphilippe. Da var ikke Martin med, men iren vant rittet i 2013 før han trolig veltet fra en ny seier året etter.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!

Hele Norges coronakart