Valverde bannlyst fra sykkel-VM

Og 12 topplag har nå inngått en antidopingpakt.

Den spanske syklisten Alejandro Valverde er bannlyst fra VM fordi han er involvert i dopingskandalen Operasjon Puerto.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har studert dokumentene i den spanske dopingetterforskningen og har bedt Spanias sykkelforbund om å innlede disiplinærsak mot Valverde.

- Ved nøye gjennomgang av de 6000 sidene har vi funnet flere dokumenter som tyder på at Alejandro Valverde var involvert. Vi presiserer at han ikke er funnet skyldig, men i tråd med vårt regelverk og for å beskytte VMs atmosfære og omdømme, vil han bli nektet deltakelse i Stuttgart, heter det i en uttalelse fra UCI.

Valverde har allerede trukket seg fra Spania rundt, som starter lørdag. Hans lag Caisse dEpargne sa da at han ønsket å konsentrere seg helt om VM.

Ny dopingpakt

12 av sykkelsportens protourlag inngikk onsdag en antidopingpakt som innebærer tøffere testing.

Lagene forplikter seg blant annet til å underkaste sine ryttere minst 15 blodprøver og 15 urinprøver neste sesong.

– Det innebærer minst 600 dopingprøver for hvert lag, sa lagene i en felles uttalelse etter at de møttes i forbindelse med Benelux rundt.

Blant lagene som har inngått pakten er Kurt Asle Arvesens CSC og Edvald Boasson Hagens framtidige lag T-Mobile, men ikke Thor Hushovds Crédit Agricole.

Lagene som ble enige om en antidopingpakt er Liquigas, Team CSC, T-Mobile, Rabobank, Euskaltel, Caisse d’Epargne, Saunier-Duval, Quick-Step Innergetic, Lampre-Fondital, Team Milram, Predictor-Lotto og Greolsteiner.

Bouyges-Telecom, Credit Agricole, Cofidis og AG2R deltok ikke på møtet.

- De franske lagene protesterer, for de synes det er urimelig at de selv skal finansiere testingen. Men dette er nødvendig slik det står til med sykkelsporten nå, sier CSCs sportsdirektør Kim Andersen til Ritzau.

- Jeg håper andre lag vil slutte seg til pakten etter hvert, sa Gerrit Middag som er direktør for protourlagenes interesseorganisasjon.

De nye reglene trår i kraft i januar, og 80 prosent av prøvene skal innhentes utenom konkurranse. Prøvene skal «innhentes av en uavhengig instans i samarbeid med Det internasjonale sykkelforbundet i tråd med WADAs og UCIs regler».

(NTB)

UØNSKET: Spanske Alejandro Valverde får ikke sykle VM i Tyskland.