Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2017: Alejandro Valverde brøt

Valverde-leiren raser etter påstått arrangørskandale i Tour de France: - Sølte væske på asfalten

Åpningsetappen i Tour de France ble et mareritt for Alejandro Valverde og Movistar. Nå gir de en motorsykkel skylden for de stygge veltene.

STYGG VELT: Alejandro Valverde klarte aldri å reise seg etter velten på gårsdagens åpningsetappe i Tour de France. Foto: NTB Scanpix
STYGG VELT: Alejandro Valverde klarte aldri å reise seg etter velten på gårsdagens åpningsetappe i Tour de France. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alejandro Valverde (37) har herjet på sykkelsetet denne sesongen og kom inn i Tour de France som en av feltets mest glohete rytterne.

Glohet optimisme ble imidlertid raskt til en iskald nedtur og exit allerede på den første etappen i Tour de France.

Først og fremst var den spanske stjerna Nairo Quintanas viktigste hjelper i kampen om den gule trøya, men Valverde ville med sin spisskompetanse i tillegg vært et knallsterkt kort til å vinne etappeseire.

Men så, i løpet av noen skjebnesvangre sekunder i en sving på gårsdagens åpningstempo i Tour de France, gikk plutselig alt i tusen knas. En av sesongens mestvinnende ryttere smalt i bakken og suste i voldsom fart inn i gjerdet.

Smertene var for store og intense. Kneskåla var knust. Det samme var årets Tour de France-drøm for Valverde, som ble fraktet til sykehus. Nå mister han trolig mister resten av sesongen. Tour de France 2017 er definitivt over for 37-åringen.

Skylder på arrangøren

MISTER SESONGEN: Alejandro Valverde har syklet sitt siste ritt denne sesongen, ifølge Movistar-sjefen. Foto: NTB Scanpix
MISTER SESONGEN: Alejandro Valverde har syklet sitt siste ritt denne sesongen, ifølge Movistar-sjefen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nedturen er stor for hele laget. Nå langer Movistar-manager Eusebio Unzué ut mot arrangørene.

- En av arrangørenes motorsyklister veltet i samme sving og sølte ut væske på asfalten, sier han til TV-programmet Tiempo de Juego ifølge Extra Bladet.

- Det førte til at åtte rytterne sklei i akkurat denne svingen og havnet i gjerdet, freser Unzué og insinuerer at arrangørens tabbe ga en glattere veibane som økte sjansen for uhell.

Etterlyser halmballer

Unzué mener dessuten at arrangøren gjorde en stor tabbe da de ikke gjorde forebyggende tiltak for å hindre velt i svingen hvor en motorsyklist angivelig skapte problemer.

Valverde var ikke den eneste som beseglet denne tragiske skjebne og måtte bryte touren. Det samme gjorde et annet sterkt sammelagthåp, Bahrain Meridas Ion Izagirre.

- Det burde plassert halmballer eller madrasser der. Det kunne ha dempet litt av støtet, mener Movistar-sjefen.

Valverde mister resten av sesongen, men sendte en beroligende melding til fansen på Twitter i går kveld:

- I kveld har jeg operert for et brudd i kneet. Alt har gått bra. Takk for at dere er med meg, skrev 37-åringen.

Da han forsvant ut av touren i går, ble det rapportert om mye blod som måtte rengjøres før Valverde skulle på røntgen. Frykten om en alvorlig kneskade var dessverre reell.

Mager trøst for Quintana

Nå har Movistar-kaptein Nairo Quintana mistet sin viktigste støttespiller i kampen mot Chris Froome, Richie Porte og de største sammenlagtfavorittene i Tour de France.

Det var Froome som kom best ut av gårsdagens krevende tempoetappe med sin sterke 6. plass da lagkompisen Geirant Thomas triumferte. Porte, som var en av favorittene på tempoetappen, ga fra seg hele 35 sekunder til Froome.

Quintana ble på sin side slått med ett sekund av Porte igjen, noe som var overraskende nærme tempohesten fra Australia. Det var imidlertid en mager trøst for colombianeren, all den tid Valverde forsvant hodestups ut av touren allerede på dag én.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!