Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

World Touren i sykling, Volta a Catalunya:

Valverde med spurtseier

Feltet stoppet av trikk. Se video!

EVIGUNG: Alejandro Valverde fortsetter å imponere i sin 18. proffsesong. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
EVIGUNG: Alejandro Valverde fortsetter å imponere i sin 18. proffsesong. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Den andre etappen av Volta a Catalunya endte i en redusert spurt, men flere raske herremenn satt likevel med, etter en tøff klatring ti kilometer før mål.

Bahrain-Meridas Enrico Gasparotto åpnet spurten, men ble raskt rundet av Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe). Det så ut til at australieren skulle ta det, men ute til venstre kom Alejandro Valverde i tunge klyv.

På de siste meterne seilte 37-åringen forbi og sikret seg sesongens sjette seier.

På motsatt side av veien kom Daryl Impey (Mitchelton-Scott), men den sørafrikanske mesteren kom for sent og tok andreplassen. McCarthy ble nummer tre.

- Det var ikke planen å kjempe om seieren, det gjelder bare å ha det gøy, sa Valverde i seiersintervjuet.

Stoppet av trikken

Den 175.6 kilometer lange etappen mellom Mataró og Valls gikk relativt rolig for seg, inntil man nærmet seg dagens siste klatring, Coll de Lilla, som toppet drøyt ti kilometer før mål.

Den spanske prokontinental-trioen Igor Merino (Burgos), Antonio Molina (Caja Rural) og Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) slapp avgårde omtrent så fort etappen ble satt i gang.

Det har forekommet ved flere anledning at ritt har blitt hindret av tog de siste årene, men i dag ble det spesielle scener, da rittet ble hindret av en trikk.

Da det gjenstod 72 kilometer, måtte trioen stoppe og vente til trikken hadde passert. Ikke lenge etter kom feltet også. De måtte vente to minutter da rittet ble satt i gang igjen, slik at bruddtrioen fikk beholde sin opprinnelige ledelse.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Flere forsøk på de siste milene

De foran fikk senere besøk av Andrey Grivko (Astana), da det gjenstod 60 kilometer, men forsøket til Grivko var kortlevd, og feltet hentet snart inn alle fire.

Ikke lenge etter prøvde Cyril Barthe (Euskadi-Murias) seg og franskmannen kjempet tappert for å prøve å få avstand til feltet, men de holdt ham i tøylene, og hentet ham inn før den siste stigningen.

Opp Coll de Lilla var det Mitchelton-Scott som satte et høyt tempo. Det hindret ikke Jéremy Maison (Fortuneo-Samsic) i å prøve seg, men han ble raskt tauet inn igjen.

Mer trøkk var det i Pierre Latour (AG2R La Mondiale), som gikk ordentlig til en drøy kilometer fra toppen. Han var først over Coll de Lilla og sikret seg klatrepoeng, men i utforkjøringen ble han raskt hentet.

Igjen var det Mitchelton-Scott som tok kontroll, for å trekke opp for Daryl Impey, men i spurten måtte han se seg slått av Alejandro Valverde.

Lunke og Laengen inn med feltet

Med dagens etappeseier overtar Valverde sammenlagtledelsen fra gårsdagens etappevinner, Álvaro Hodeg, som måtte slippe feltet opp den siste klatringen.

De to norske deltakerne i rittet, Sindre Skjøstad Lunke (Fortuneo-Samsic) og Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) satt begge med hovedfeltet inn og fikk samme tid som Valverde.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!