Valverde spurtslo Armstrong

Men Lance knuste rivalene.

(Dagbladet.no): Framtidshåpet Alejandro Valverde kjørte først over mål på den 10.etappene i årets Tour de France etter å ha spurtslått Lance Armstrong. Samtidig overtok han den hvite ungdomstrøya.

Lance Armstrong overtok den gule ledertrøya, men kunne helst tenkt seg en etappeseier i tillegg.

- Jeg vet ikke hva jeg må gjøre for å vinne. Det har vært for mange andreplasser på meg i år, sier Armstrong.

Rasmussen beholder trøya

- Likevel er det en veldig god følelse å ha den gule trøya.

Og han skaffet seg samtidig et bra forsprang til de hardeste konkurrentene. Danske Michael Rasmussen ble nummer tre, beholder den prikkete klatretrøya og er nummer to i sammendraget. Kurt Asle Arvesens kaptein, Ivan Basso, endte på femteplass og er nummer tre i sammendraget - 2,42 bak Armstrong.

- Dette er over all forventning for meg, sier Rasmsussen, som vant den forrige etappen og var best på samtlige klatringer da.

TV2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, tror Rasmussen ender på pallen sammenlagt.

- GRATTIS: Lance Armstrong ville gjerne vinne den tiende etappen i Tour de France, men Alejandro Valverde ble for sterk. EPA
- GRATTIS: Lance Armstrong ville gjerne vinne den tiende etappen i Tour de France, men Alejandro Valverde ble for sterk. EPA Vis mer

- Jeg tror ikke jeg kommer høyere enn andreplass i kampen om den gule trøya, men det blir spennende framover. Jeg gleder meg.

Ullrich tapte tid

Lance Armstrongs antatt sterkeste konkurrent, Jan Ullrich, var sjanseløs da amerikaneren rykktet i fjellet i dag og endte 2,14 bak i mål. Enda mer overraskende var det at Ullrichs lagkamerat, Aleksandre Vinokourov, brukte fem minutter og 18 sekunder mer enn Armstrong.

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen kom i mål over en halvtime bak Armstrong og Valverde.

Dagbladet.no fulgte den 10. etappen direkte.