Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Volta Ciclista a Catalunya:

Valverde til topps etter strålende lagkjøring

Movistar dominante i Katalonia.

NY SEIER: Alejandro Valverde (i hvitt) tok sin andre etappeseier i årets utgave av Volta Ciclista a Catalunya.EPA/QUIQUE GARCIA
NY SEIER: Alejandro Valverde (i hvitt) tok sin andre etappeseier i årets utgave av Volta Ciclista a Catalunya.EPA/QUIQUE GARCIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Movistar viste nok en gang fram sin enorme bredde i fjellene på den fjerde etappen i Volta Ciclista a Catalunya (Katalonia rundt). Med Alejandro Valverde, Nairo Quintana og Marc Soler på laget, spilte de et glimrende taktisk spill.

Quintana og Valverde ble sittende sammen med Team Skys Egan Bernal da man entret den siste kilometeren, og i avslutningen gikk det som så mange ganger før - Alejandro Valverde var suveren i den eksplosive finalen og vant etappen foran Bernal. Det var andre år på rad at Valverde vant opp til La Molina.

Seieren var allerede hans syvende (!) for sesongen, som kommer på toppen av en rekke andre topplasseringer.

Dermed overtar han også sammenlagtledelsen i rittet, hvor han nå leder 19 sekunder foran Bernal og 26 sekunder foran lagkameraten Quintana.

Hardkjør fra start

Etter at onsdagens etappe ble kortet ned på grunn av vinteren som fortsatt herjer fjelltoppene i Katalonia, mistet man den antatt tøffeste avslutningen i årets ritt.

Dermed var lagene med de sterkeste sammenlagtrytterne bestemt på å lage et hardt ritt på den fjerde etappen til La Molina.

De to første timene gikk unna i høyt tempo. Gjentatte bruddforsøk til tross, det var et samlet hovedfelt som kom til den andre innlagte spurten på dagens etappe etter 51 kilometer. Der benyttet Alejandro Valverde (Movistar) muligheten til å ta tre bonussekunder, og ytterligere forsterke favorittstempelet sitt i rittet.

Chaves i front

Først på toppen av dagens første kategoriserte stigning, førstekategoristigningen opp til Port d'El Jou (4,8 kilometer à 8,1 prosent), var det dermed en rytter som fikk luke som holdt.

Esteban Chaves (Michelton-Scott) var i seg selv blant favorittene før etappen, men colombianeren tok sjansen tidlig på etappen.

Chaves ledet over toppen av den 21 kilometer lange stigningen opp til Coll de la Creueta, mens sammenlagtleder Thomas De Gendt hadde måttet slippe hovedfeltet. På toppen lå snøen pittoresk rundt veien, og det ble en kald utforkjøring ned mot dagens neste utfordring.

Over toppen hadde Chaves en ledelse på et snaut minutt, men forspranget ble spist opp av utforspesialisten Matej Mohoric (Bahrain-Merida). Selv Alejandro Valverde maktet ikke å følge hjulet til sloveneren.

Mohoric suste også forbi Chaves, mens Valverde kom seg opp til Chaves. Inn i den todelte stigningen opp til La Molina med tolv kilometer igjen hadde Mohoric bygget seg opp en ledelse på nærmere minuttet, men i bakken ble det tungt for sloveneren.

Movistar-show

Istedenfor var det Movistar som virkelig viste den enorme bredden og styrken i laget. Med en Marc Soler i kjempeform etter seieren i Paris-Nice, Alejandro Valverde og Nairo Quintana, angrep de konkurrentene i senk.

Soler tok seg av angrepene i første del av stigningen, mens Valverde og Quintana var med på alle angrepene bakfra.

Dermed ble en tetgruppe på fem dannet, med de tre Movistar-rytterne, Egan Bernal (Team Sky) og Pierre Latour (AG2R La Mondiale) med syv kilometer igjen.

Ikke lenge etter måtte Soler slippe gruppa, men lagkameratene fullførte jobben med seier til Valverde og tredjeplass til Quintana.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!