Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling La Fléche Wallonne

Valverde vant La Flèche Wallonne for fjerde gang på rad

Storfavoritten innfridde.

SÅ LETT: Alejandro Valverde vinner La Fléche Wallonne for fjerde gang på rad i overlegen stil. Foto: AFP/ PHILIPPE LOPEZ/ NTB Scanpix
SÅ LETT: Alejandro Valverde vinner La Fléche Wallonne for fjerde gang på rad i overlegen stil. Foto: AFP/ PHILIPPE LOPEZ/ NTB Scanpix Vis mer

Ingen kunne tukte Alejandro Valverde da det virkelig dro seg til i Mur de Huy. Spanjolen tok sin fjerde strake seier og sin femte totalt i La Flèche Wallonne onsdag.

Movistar-rytteren var den store favoritten før løpet og innfridde forventningene så til de grader.

36-åringen satt langt fremme da feltet gikk inn i avslutningsbakken Mur de Huy. Bakken har partier med 25 prosents stigning og på de siste meterne var det ingen som kunne gjøre noe med Valverde.

Spanjolen tauet på Sergio Henao opp de siste meterne, men verken colombianeren eller noen av de andre utfordrerne maktet å følge Valverde da han brukte hjulet til David Gaudu nærmet som en trampoline, la om takten og kjørte inn til suveren seier.

Fjerde gang på rad

Valverde har nå vunnet rittet fire ganger på rad. I tillegg vant han 2006-utgaven.

– Selvtillit, styrke og et sterkt lag bak deg, sa Valverde om vinneroppskriften ifølge procycling.no.

Alessandro De Marchi og Bob Jungels satt lenge i brudd, men hadde ikke sjans da fryktede Mur de Huy meldte sin ankomst på den siste kilometeren.

Jungels' forsprang spist opp

Jungels satt alene i front og hadde 20 sekunder på forfølgerne da han gikk inn i den siste kilometeren. I løpet av bare noen meter ble han nærmest spist levende av kanonene med 250 meter igjen gikk David Gaudu til, men fikk Valverde raskt på hjul.

Fra det hjulet gikk Valverde til og da var det ingen som hadde sjanse til å følge den formsterke spanjolen.

Dan Martin kjørte inn til annenplass, mens Dylan Theuns slo Henao i kampen om tredjeplassen.

(NTB)