Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Basten måtte love Solskjær å sende draktgave

Etter 1-4-tapet kalte han Molde et «ganske godt» lag.

BANKET HELTEN: Ole Gunnar Solskjær snakker med sin gamle helt Marco van Basten etter at Molde slo nederlenderens Heerenveen 4-1 sammenlagt. Foto: KEES VAN DE VEEN / NTB SCANPIX
BANKET HELTEN: Ole Gunnar Solskjær snakker med sin gamle helt Marco van Basten etter at Molde slo nederlenderens Heerenveen 4-1 sammenlagt. Foto: KEES VAN DE VEEN / NTB SCANPIX Vis mer


HEERENVEEN (Dagbladet): Heerenveen - Molde 1-2, sammenlagt 1-4.

Mye har vært sagt og skrevet om at Marco van Basten var Ole Gunnar Solskjærs barndomshelt. I kveld måtte den nederlandske spisslegenden se sitt lag grundig slått av Solskjærs Molde.

- Hva synes du om Moldes prestasjon i kveld, og hvordan tror du de kan klare seg i gruppespillet?

- Jeg synes de er et ganske godt lag. De spiller bra sammen, har gode angripere og et godt lag og erfarent lag. Jeg håper de vil gjøre det bra i gruppespillet - jeg ønsker dem lykke til, sier van Basten til Dagbladet.

God Wolff Eikrem Blant spillerne som var med å senke Heerenveen var Magnus Wolff Eikrem, som har vært koblet til de nederlandske storklubbene PSV og Ajax. Van Basten utelukker ikke at Wolf Eikrem kan lykkes i en nederlandsk toppklubb.

- Jeg vet ikke. Han er en god spiller, med godt blikk. Teknisk er han OK. Han er absolutt en spiller å følge med på, sier han.

Etter kampen måtte van Basten skrive autografer til noen av Molde-spillerne, og samtidig love Ole Gunnar Solskjær å signere en van Basten-trøye fra 1988 som snart kommer i posten fra Romsdal.

- Hva snakket du med van Basten om?

- Han ønsket oss lykke til, mens jeg sa at jeg gjerne kunne tenke meg å få en drakt signert. Jeg sender min gamle Nederland-drakt fra 1988, med van Basten og nummer 12 på ryggen. Den er fake og kjøpt i Palmanova, flirer Solskjær.

Stort å møte ham For selv om du har opplevd en suksess om den Solskjær selv hadde som spiller, er det noe spesielt ved å møte en helt fra unge år.

- Det var stort å møte ham og snakke om fotball med ham. Da jeg var 15 år og så ham i 1988 var det et stort øyeblikk i min karriere. Jeg har studert ham så mye på video at videoene er utslitt. Jeg studerte bevegelsene hans og teknikken hans, sier Solskjær.

- Hvordan er det å slå van Basten?

- Han var et av mine idoler, så det er en stor tilfredsstillelse. Men du slår ikke treneren, det er spillerne som gjør jobben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media