Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Basten suspendert etter nazi-kommentar

Trippel Ballon d'Or-vinner Marco van Basten er i trøbbel etter å ha sagt «Sieg Heil» på direktesendt TV.

SJOKKERER: Trippel Ballon d'Or-vinner Marco van Basten er i trøbbel etter å ha sagt «Sieg Heil» på direktesendt TV. Vis mer

Den nederlandske fotballegenden Marco van Basten har blitt suspendert fra sin rolle som fotballekspert i Fox Sport fram til 7. desember, melder Reuters.

Det skjer i kjølvannet av at van Basten kom med den nazistiske meldingen «Sieg Heil» på nederlandsk TV for Fox Sport etter at en tysk trener ble intervjuet søndag.

SUSPENDERT: Marco van Basten er i trøbbel etter nazi-kommentar. Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo
SUSPENDERT: Marco van Basten er i trøbbel etter nazi-kommentar. Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo Vis mer

Van Basten unnskyldte seg seinere i programmet, mens TV-kanalen han jobber for kalte ordvalgene for «idiotiske og upassende» i en pressemelding.

55-åringen, som en gang var ansett for å være verdens beste fotballspiller, kom - paradoksalt nok - med kommentaren i samme uke som spillerne i nederlandsk fotball markerte deres protest mot rasisme.

Van Basten scoret 128 mål på 133 kamper i Ajax' storhetstid og 90 mål på 147 kamper for AC Milan - og førte begge klubbene til triumf i datidas Champions League.

55-åringen vant Ballon d'Or hele tre ganger. Han ledet Nederland til EM-gull i 1988 og har også vært nederlandsk landslagstrener.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media