Van Bommel gir seg på landslaget etter EM-fiaskoen

- Jeg har ikke lyst til å legge opp, sier nederlenderen.

FIASKOEN: Nederland og Mark van Bommel røk ut av gruppespillet med tre tap. Midtbanespilleren startet på benken i den siste kampen. Foto: PATRICK HERTZOG /AFP / NTB scanpix
FIASKOEN: Nederland og Mark van Bommel røk ut av gruppespillet med tre tap. Midtbanespilleren startet på benken i den siste kampen. Foto: PATRICK HERTZOG /AFP / NTB scanpixVis mer

Nederlands kaptein Mark van Bommel (35) legger landslagskarrieren på hylla etter at nederlenderne ble slått ut av EM i gruppespillet.

Det skriver Nederlands fotballforbund på sitt nettsted onsdag. Van Bommel mener det er på tide å slippe til den neste generasjonen. Nederland tapte alle sine kamper i den pågående turneringen i Ukraina og Polen.

- Jeg har ikke lyst til å legge opp. Kanskje treneren trenger meg i framtiden, og da skal jeg være tilgjengelig. Men nå er tiden inne for unge talentfulle spillere, sier 35-åringen.

Van Bommel debuterte på landslaget i 2000, og har spilt 79 kamper for «Oranje». I løpet av tiden som landslagsspiller har han fått med seg to VM-sluttspill og ett EM-sluttspill.

Midtbanespilleren, som fra neste sesong spiller for PSV, trakk seg ut av landslaget etter at Nederland røk ut i åttedelsfinalen under VM i 2006. Van Bommel ga da beskjed om at han ikke kom til å spille mer for landslaget under Marco van Bastens ledelse.

Etter at sistnevnte ga seg etter forrige EM, kom Van Bommel tilbake for Nederland da svigerfaren Bert van Marwijk overtok som landslagssjef. Det første sluttspillet under van Marwijk endte med VM-sølv etter finaletap mot Spania.

(NTB)