SINT, ORANSJ OG VANSKELIG: Mark van Bommel takler, kjefter, filmer og er generelt en type du heller vil spille med enn mot. Her er det Brasils Dani Alves som får ei skyllebøtte av Nederlands midtbanekriger. Foto: Jewel Samad, AFP/Scanpix
SINT, ORANSJ OG VANSKELIG: Mark van Bommel takler, kjefter, filmer og er generelt en type du heller vil spille med enn mot. Her er det Brasils Dani Alves som får ei skyllebøtte av Nederlands midtbanekriger. Foto: Jewel Samad, AFP/ScanpixVis mer

Van Bommel vil bryte ned Spanias midtbane

Blir neppe mer populær i finalen.

||| (Dagbladet): Mark van Bommel (33) har ikke vunnet mange venner utenfor Nederlands grenser i løpet av VM.

Fysisk og verbalt tøff, og med spill på eller over grensa for hva som er tillatt, har han plaget vettet av Nederlands motstandere.

Det er ingen dristig påstand at han har vært ytterst heldig som har sluppet unna uten flere gule kort enn det han fikk for å sparke vekk ballen på tampen av semifinalen.

Svigerfar forsvarer Men landslagssjef Bert van Marwijk tar svigersønnen i forsvar.

- Jeg er ikke enig i det folk sier. Det gule kortet på tirsdag var hans første i hele turneringen. Han har vist stor disiplin i spillet sitt, sier van Marwijk ifølge The Guardian.

I morgen er det elegantene på Spanias midtbane som skal få smake knottene til veteranen.

- Spania spiller spektakulær fotball, og det vil bli veldig vanskelig å bekjempe dem. Vi er nødt til å bryte ned midtbanen deres og hindre playmakerne deres i å spille. Det er vår viktigste oppgave, for Xavi og Iniesta er store talenter. De er best i verden av sitt slag, sier van Bommel.

- Klare for stort slag Nederland vant samtlige åtte kamper i kvaliken - i gruppe med Norge - og har vunnet seks strake i sluttspillet. Likevel mener van Bommel de må overgå seg selv for å vinne i morgen.

- Vi er klare for et stort slag. Vi må spille vår beste kamp på to år for å slå Spania, men om vi vinner denne finalen har vi gjort oss fortjent til det. Ingen kan benekte det, sier van Bommel.

• Følg kveldens bronsefinale mellom Uruguay og Tyskland og morgendagens finale mellom Spania og Nederland direkte i Dagbladets VM-studio.