Van der Burgh med ny verdensrekord på 50 meter bryst

Forbedret han sin egen rekord fra 2009.

VERDENSREKORD:  Cameron van der Burgh svømte inn til ny verdensrekord på 50 meter bryst under VM i Kazan. Foto: AP Photo/Sergei Grits/NTB Scanpix.
VERDENSREKORD: Cameron van der Burgh svømte inn til ny verdensrekord på 50 meter bryst under VM i Kazan. Foto: AP Photo/Sergei Grits/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den sørafrikanske svømmeren Cameron van der Burgh satte tirsdag morgen ny verdensrekord på 50 meter bryst.

27-åringen ble klokket inn på tiden 26,62 sekunder under forsøkene på distansen i VM i Kazan. Dermed forbedret han sin egen rekord fra 2009 med fem hundredeler.

Mandag tapte sørafrikaneren så vidt gullet til britiske Adam Peaty på 100 meter. Rivalene virker å fortsette kampen på den halve distansen.

- Vi er alle veldig jevne. Det kommer ikke bare til å bli en kamp mellom meg og ham. Det er mange som svømmer bra, så det kommer til å bli veldig tett, sa van der Burgh etter rekorden tirsdag.

- Jeg er veldig fornøyd etter skuffelsen i går. Da hadde jeg ikke flaksen på min side, men det hadde jeg i dag, fortsatte han.

Under OL i 2012 ble han for alvor kjent for det norske publikummet da han hedret Alexander Dale Oen etter å ha tatt gull på 100 meter bryst. Svømmeren pekte opp mot himmelen etter triumfen som en tydelig hyllest til sin avdøde kamerat.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer