Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van der Sar: - Takk for alle minnene

- Han har vært fantastisk for klubben, sier Ferguson.

FARVEL: Edwin van der Sar spilte sin siste kamp for Manchester United da laget tapte 3-1 mot Barcelona. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
FARVEL: Edwin van der Sar spilte sin siste kamp for Manchester United da laget tapte 3-1 mot Barcelona. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

OSLO/LONDON (Dagbladet): Manchester United tapte 3-1 mot Barcelona, og for United-keeper Edwin van der Sar ble Champions League-finalen ekstra spesiell.

Det var hans siste kamp med lagkameratene i United.

- Akkurat som i 2009 Dersom United hadde vunnet, ville nederlenderen vært den eldste spilleren til å vinne verdens største klubbturnering. Van der Sar fyller 41 år 29. oktober. Ferenc Puskas er den eldste som har vunnet finalen. Han var 39 år da Real Madrid vant mot Partizan i 1966.

- Barcelona var veldig gode, men jeg mener at vi startet kampen best. Akkurat sånn vi gjorde i finalen i Roma i 2009. Nå er det slutt og jeg vil takke for alle minnene, sier keeper-veteranen, som kom til United fra Fulham i 2005.

United-sjef Alex Ferguson skryter av sin trofaste målvakt etter finaletapet.

DEPPER: Edwin van der Sar (venstre) og Javier Hernandez Foto: EPA/FELIPE TRUEBA
DEPPER: Edwin van der Sar (venstre) og Javier Hernandez Foto: EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer

- Han har vært fantastisk for United. Han har hatt en fin karriere og spilt med stor profesjonalitet. Det er der han har skilt seg ut, sier Ferguson.

Van der Sar måtte ta til takke med tap i sin siste kamp for de engelske seriemesterne, men innrømmer at Barcelona var best på Wembley.

- De hadde de største sjansene og vant fortjent. Vi gjorde en eller to store tabber og det straffet oss, sier van der Sar.

- Kampplanen funket ikke For Rio Ferdinand ble det en travel kveld i Uniteds midtforsvar. Han mener Barcelona fortjener heder for måten de vant på.

SCORET: Edwin van der Sar klarte ikke stoppe skuddet fra David Villa. Foto:  REUTERS/Darren Staples.
SCORET: Edwin van der Sar klarte ikke stoppe skuddet fra David Villa. Foto: REUTERS/Darren Staples. Vis mer

- Vi må kreditere Barcelona. De var bedre enn oss i kveld. Vi hadde en plan for hvordan vi skulle slå dem, men den fungerte ikke, sier Ferdinand.

- Å tape en finale føles alltid forferdelig.Vi dro til Wembley for å vinne.

FEILET: Rio Ferdinand klarte ikke stoppe Messi og kompani. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
FEILET: Rio Ferdinand klarte ikke stoppe Messi og kompani. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media