Van der Sar på vei til United

Nederlands landslagskeeper til Old Trafford.

(Dagbladet.no): Så snart Edwin van der Sar (34) kommer tilbake fra landskamp med Nederland i Finland på onsdag, vil han reise til Old Trafford for å skrive en toårskontrakt.

- Avtalen er i prinsippet i boks, sier agenten Rob Jansen til skysports.com.

- Den vil bli fullført om en uke. Edwin er veldig glad, det er en ære for ham å spille for en klubb som United, sier Jansen.

Manchester United kvittet seg med Roy Carroll sist uke, og var raske med å sikre seg Edwin van der Sar. Det har vært spekulert i om de ville hente Antti Niemi, Shay Given, Paul Robinson eller Andreas Isaksson. I stedet falt valget på den nederlandske veteranen.

Alex Ferguson forsøkte å hente van der Sar i 1999, da Peter Schmeichel flyttet til Portugal og Sporting Lisboa. Da endte van der Sar i stedet i Juventus.

Van der Sar har spilt i London-klubben Fulham de fire siste sesongene. I går spilte han sin 100. landskamp for Nederland, og holdt nullen i 2-0-kampen mot Romania.

ERFAREN: Edwin van der Sar sto sin landskamp nummer 100 for Nederland i går. Her redder han Olof Mellbergs straffe i kvartfinalen mot Sverige i EM i fjor. Foto: Reuters/Scanpix
ERFAREN: Edwin van der Sar sto sin landskamp nummer 100 for Nederland i går. Her redder han Olof Mellbergs straffe i kvartfinalen mot Sverige i EM i fjor. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer