Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van der Sar reagerer på Ruud-vraking

Tok en alvorsprat med van Basten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ruud van Nistelrooy og Mark von Bommel inngår ikke lenger i Marco van Bastens framtidsplaner. Duoen ble vraket da Nederlands landslagssjef tok sin 18-mannstropp til kveldens privatkamp mot Irland - noe lagets kaptein Edwin van der Sar mener var en stor feil.

- Jeg ble overrasket over at de ikke ble tatt ut. Jeg forventet at van Basten ville ta dem ut. Begge er gode spillere vi ville hatt bruk for på laget vårt, sier keeperen, ifølge Reuters.

Blir ikke satset på

Utspillet kunne blitt tolket av van Basten som et angrep på hans disposisjoner - men landslagssjefen velger å se det positive i det.

- Edwin kom til oss og fortalte hva han mente, og det er betryggende å se at han tenker på lagets beste, sier van Basten.

Sjansene for at van Basten velger å lytte til sin kaptein virker imidlertid ikke store. Alt tyder på at landslagssjefen har funnet en kjernegruppe han ønsker å satse på framover.

- I våre øyne har vi tatt ut den beste troppen, og den kommer også til å få tillit i den kommende perioden, sa han i forbindelse med Irland-uttaket.

Van Nistelrooy fikk tillit i gruppespillet under sommerens VM-sluttspill, men ble benket da Nederland røk ut i åttendelsfinalen mot Portugal. Van Bommel spilte tre av fire kamper.

STØTTER RUUD: Det var et feilgrep av Marco van Basten å utelate Ruud van Nistelrooy og Mark van 
Bommel fra landslagstroppen, mener lagets kaptein, Edwin van der Sar. Her depper de sammen etter tapet mot Portugal i åttendelsfinalen i VM. Foto: EPA
STØTTER RUUD: Det var et feilgrep av Marco van Basten å utelate Ruud van Nistelrooy og Mark van Bommel fra landslagstroppen, mener lagets kaptein, Edwin van der Sar. Her depper de sammen etter tapet mot Portugal i åttendelsfinalen i VM. Foto: EPA Vis mer