Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van der Sar sto som en levende vegg i kvartfinalen

Manchester United reiste seg mot Arsenal.

LAGSEIER: Manchester United reiste seg etter to strake tap, og sendte Arsenal ut av nok en turnering. Foto: REUTERS/Russell Cheyne (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
LAGSEIER: Manchester United reiste seg etter to strake tap, og sendte Arsenal ut av nok en turnering. Foto: REUTERS/Russell Cheyne (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Vis mer

(Dagbladet): Manchester United-Arsenal 2-0 (1-0)

Edvin van der Sar sto som en levende vegg i dag, og reddet Manchester United ved flere anledninger. Nederlenderen som er inne i sin siste sesong for hjemmelaget var sterkt delaktig i at Manchester United nå er i semifinalen.

- Jeg syns vi spilte godt i dag. Jeg fikk et par redninger og vi forsvarte oss bra, sier van der Sar til ITV.

- Det var viktig å reise seg etter tapene for Liverpool og Chelsea. Vi trengte å vinne i kveld for en sjanse til å vinne flere sølvtøy.

På spørsmål om han har ombestemt seg etter sin annonserte avgang etter sesongen, svarte keeperen slik:

BEDRE MED ÅRENE: Van der Sar har ikke tenkt å fortsette karrieren neste sesong. Foto: PHOTO/ANDREW YATES
BEDRE MED ÅRENE: Van der Sar har ikke tenkt å fortsette karrieren neste sesong. Foto: PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Nei, absolutt ikke.

God Rooney Manchester United og Arsenal møttes til dyst på Old Trafford i dagens FA-cup kvartfinale. Begge lag ønsket å legge en turbulent uke bak seg med seier i kveld.

Manchester United startet kampen best. Brødrene Rafael og Fabio var begge involvert da Rooney fant Hernandez med en lekker pasning. Almunia var tilbake i Arsenal-målet, og måtte gi retur på headingen til meksikaneren. På returen dukket Fabio opp, og skled inn ledelsen for de røde djevlene.

Like etter hvilen gjorde van der Sar en flott dobbelredning fra forsøkene til midstopper Koscielny. Angrepet etterpå kontret United inn 2-0 ved Rooney på hodet. Gibbs gjorde en juniorfeil som lot Rafael forsere lett forbi.

Alex Ferguson overrasket mange med å starte kampen med hele syv forsvarsspillere på banen. Noe som forklarer litt av skadesituasjonen til hjemmelaget. Arsenal stilte med sine beste menn, med unntak av kaptein Fabregas som ikke ble klar.

Kraftig smell Arsenal hadde mye av banespillet i dagens kamp, mens United var farlige hver gang de kontret. Rooney opererte som en playmaker på midtbanen, og var involvert i det meste av det offensive spillet til hjemmelaget.

Ti minutter før slutt fikk Djourou en kraftig smell i en situasjon med lagkamerat Sagna. Han ble til slutt bæret av banen på båre, og Arsenal var tvunget til å avslutte kampen med ti mann.

GOD: Wayne Rooney tilbake i god gammeldags form mot Arsenal. Foto: EPA/ROBIN PARKER
GOD: Wayne Rooney tilbake i god gammeldags form mot Arsenal. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer

Paul Scholes var heldig som ikke ble utvist like før slutt med flere harde taklinger. Valencia fikk en etterlengtet debut etter sin skade for hjemmelaget, han spilte hele den andre omgangen.

Arsenal er nå ute av alle turneringer denne sesongen.

ALVORLIG: Djorou måtte bæres ut av stadion etter en smell med lagkamerat Sagna. Foto: EPA/ROBIN PARKER
ALVORLIG: Djorou måtte bæres ut av stadion etter en smell med lagkamerat Sagna. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling