Van der Sar tabbet seg ut

United imponerte ikke i Asia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Urawa Red Diamonds - Manchester United 2-2.

(Dagbladet.no): Manchester United-keeper Edwin van der Sar gjorde noen blundere på tampen av fjorårssesongen, men kom likevel på «Årets Lag» i Premier League.

I dag dummet han seg ut da United åpnet Asia-turneen mot de japanske mesterne Urawa Red Diamonds. På stillingen 0-0 i 1. omgang løsnet Hideki Uchidate et skudd fra nesten 30 meter. Ballen fikk en ekkel skru, men det unnskylder ikke van der Sar, som klønete kastet seg til feil side.

Dermed ledet japanerne 1-0 til pause, men United snudde kampen med to kjappe scoringer i løpet av 2. omgangs sju første minutter.

Ronaldo mest populær

Først utliknet Darren Fletcher fra 10 meter, da han satte inn en retur fra et Michael Carrick-skudd. Så viste Cristiano Ronaldo at han ikke har mistet målteften fra den enorme fjorårssesongen.

Portugiseren, som for en gangs skyld fikk jubel hver gang han var borti ballen, stormet inn i banen fra sin venstrekant før han sendte i vei en kanon i Urawa-keeperens korthjørne.

Da så det ut til å gå Uniteds vei, men kvarteret før slutt utliknet Shinji Ono da han dro av Jonny Evans og satte ballen kontrollert forbi van der Sar.

BARE UAVGJORT: Manchester United innledet Asia-turneen med 2-2 mot de japanske mesterne. Foto: AP
BARE UAVGJORT: Manchester United innledet Asia-turneen med 2-2 mot de japanske mesterne. Foto: AP Vis mer

Ferguson fornøyd

Sir Alex Ferguson var likevel tilfreds med det han fikk se.

- Vi ble litt trøtte i 2. omgang, det er forståelig etter en lang reise på 14-15 timer. Vi spilte tidvis fin fotball, oppsummerer han overfor klubbens TV-kanal MUTV.

Spesielt fornøyd var han med Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney - sistnevnte misbrukte for øvrig et par gode sjanser.

- Rooney og Ronaldo var begge strålende. Du kan se at de har utviklet spillet sitt, og de gjør oftere de rette valgene. Vi er veldig fornøyde med dem.

Ferguson skryter også av Jonny Evans og Danny Simpson, som erstattet Rio Ferdinand og Nemanja Vidic etter pause.

Ingen av Uniteds dyre signeringer denne sommeren var i aksjon.

<B>GLITRET:</B> Cristiano Ronaldo spilte ut mye av registeret sitt, og fikk for en gangs skyld jubel når han var borti ballen.
<B>FIKK SKRYT:</B> En kortklipt Rooney fikk gode ord fra sjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer