INGEN SUKSESS: Rafael van der Vaart skapte overskrifter da han skrev under for Midtjylland i fjor høst. Så langt har han på ingen måte vært en suksess. Foto: AP / NTB Scanpix
INGEN SUKSESS: Rafael van der Vaart skapte overskrifter da han skrev under for Midtjylland i fjor høst. Så langt har han på ingen måte vært en suksess. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Van der Vaart skaper sinne med oppførselen i dansk fotball: - Uakseptabelt

Midtjylland-trener Jess Thorup vil ha seg frabedt at spillere setter seg over laget. 

FC Midtjylland - Randers 3-0

(Dagbladet): FC Midtjylland sikret seg torsdag kveld en kvalikplass til Europa League etter 3-0-seieren over Randers. Seieren utløste jubelscener på MCH Arena i Herning, bortsett fra hos én person:

Midtjyllands superstjerne Rafael van der Vaart (34). Som gikk rett i garderoben.

Alle de store mediene i Danmark - som Ekstra Bladet og BT - siterer i dag et intervju trener Jess Thorup gjorde med TV3 etter kampen. Der gjør han det klart at nederlenderens manglende lagånd er uakseptabel.

- Det er ikke måten å gjøre det på. Det vet Rafa også. Noen ganger må vi akseptere at stjerner trekker på det. Men jeg sier ikke at jeg aksepterer det, sier Thorup.

- Alle er en del av seieren. I klubben vår er ingen større enn laget, og det er heller ikke Rafa. Jeg hadde håpet at Rafa var på banen og jublet sammen med de andre. Det gjorde han dessverre ikke. Nå har vi ferie, men jeg kommer til å snakke med ham om det.

Tordenskrall

Det slo ned som et tordenskrall da Rafael van der Vaart skrev under for Midtjylland i august i fjor. Innenfor fotballen har nederlenderen et grandiost navn. Midtbanespilleren har vært i klubber som Ajax, Real Madrid, Tottenham og Hamburg.

VARSLER ALVORSPRAT: Midtjyllans trener Jess Thorup
vil ha seg frabedt at noen er større enn laget. Foto: NTB Scanpix
VARSLER ALVORSPRAT: Midtjyllans trener Jess Thorup vil ha seg frabedt at noen er større enn laget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hadde han villet, kunne han skuffet inn penger på tampen av karrieren i Kina, USA eller Qatar. I stedet sprenger han lønnsbudsjettet i Midtjylland. Det er likevel ikke i nærheten av hva det kunne vært på de nevnte steder.

Van der Vaart fulgte sin nese for kvinner. Han er sammen med den nederlandske håndballspilleren Estavana Polman, som spiller i Team Esbjerg.

Men der dansk fotball trodde de hadde fanget et gigantisk navn, framstår Rafael van der Vaart som akkurat det: Et gigantnavn uten særlig innhold. Han har ikke utgjort noen forskjell. I går slapp han ikke engang til mot Randers. Til det siste sier trener Thorup, ifølge BT:

- Han er tidligere blitt omtalt som den klart største stjerna i Superligaen. Men vi må erkjenne - og det vil folk ha sett hvis de fulgte treningene - at han ikke er ett hundre prosent.

Ett år igjen

Thorup fortsetter:

- Vi tror på ham, og forsøker å legge forholdene til rette, sånn at han kan komme på laget. Han mangler kontinuitet, men har fått trent godt de tre-fire siste ukene. Han er på vei.

Van der Vaart har ett år igjen av kontrakten med Midtjylland. Den type arroganse han viste i går - manglende glede på lagets vegne - faller ikke i god jord hos deler av fansen.

- Det mest positive med ham er hans smukke og attraktive kone, skriver en leser i kommentarfeltet til Ekstra Bladet. Men nederlenderen får også støtte:

- Thorup er en provinsiell bonderæv, uten talent for taktikk og mannskapspleie. Selvfølgelig er Rafa forbannet over at han ikke får spille.