Van Gaal: - Forsvarsspillet starter hos angriperne

Krever bedre laginnsats.

LAGINNSATS: Manchester Uniteds forsvar har møtt mye kritikk i sesonginnledningen. Manager Louis van Gaal mener hele laget må ta ansvar for å unngå baklengsmål. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix
LAGINNSATS: Manchester Uniteds forsvar har møtt mye kritikk i sesonginnledningen. Manager Louis van Gaal mener hele laget må ta ansvar for å unngå baklengsmål. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB ScanpixVis mer

Manchester Uniteds forsvar har møtt mye kritikk i sesonginnledningen. Manager Louis van Gaal mener hele laget må ta ansvar for å unngå baklengsmål.

Ni baklengsmål på seks seriekamper er fasit for Manchester United denne sesongen. For mange, slår van Gaal fast. Men han nekter å skylde på forsvaret alene, og sier laget nå må begynne å forsvare seg som en enhet.

- Jeg ønsker meg at den defensive organiseringen skal være bedre. Men forsvarsspillet starter hos angriperne. Det er et lagansvar. Når vi slipper inn er det ikke bare på grunn av feil i forsvaret. Det starter et annet sted, og vi må analysere det og forbedre oss, sier manageren.

Søndag kommer Everton på besøk til Manchester. De blåkledde fra Liverpool var torsdag på langtur og møtte russiske Krasnodar i europaligaen. Van Gaal tror det kan være en liten fordel for hjemmelaget.

- Det er logisk å anta at det vil gi oss en liten fordel. Men jeg tror motivasjonen for å slå Manchester United borte er mer verdt for dem enn ulempen ved en lang flytur.

Nederlenderen bekreftet at 19-årige Paddy McNair, som debuterte mot West Ham sist helg, igjen starter i midtforsvaret.

Det gjør han ettersom midtstopperne Phil Jones, Jonny Evans og Chris Smalling er skadd. I tillegg mangler Michael Carrick, Ashley Young og Ander Herrera med skader, mens Wayne Rooney er suspendert.

(NTB)