Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal: - Jeg tror vi kan vinne Champions League

Manchester United-manageren mener det ikke bare handler om kvalitet, men også om flaks.

VIKTIGE HJEMMEKAMPER: Manchester United-manager Louis van Gaal sier at laget må vinne alt på eget gress i mesterligaen. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
VIKTIGE HJEMMEKAMPER: Manchester United-manager Louis van Gaal sier at laget må vinne alt på eget gress i mesterligaen. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United-manager Louis van Gaal sier at laget må vinne alt på eget gress i mesterligaen. Onsdag jakter rødtrøyene tre viktige poeng mot Wolfsburg.

Første kamp i gruppe B endte med et 1-2-tap for PSV Eindhoven for Manchester United. Onsdag får de engelske serielederne besøk av tyske Wolfsburg i en kamp manager van Gaal mener er avgjørende for suksess i turneringen.

- Jeg tror at man i mesterligaen må vinne alle hjemmekampene, hvis ikke blir det vanskelig. Det viktige er at vi vinner, sa nederlenderen på en pressekonferanse tirsdag. Der innrømmet han også at han har et mål om å sikre et nytt mesterliga-trofe for de røde innen kontrakten hans går ut etter 2016/17-sesongen.

- Jeg tror vi kan (vinne), for jeg har klart det tidligere. Det handler ikke bare om kvalitet, men også om flaks. For meg som manager har du gjort noe fantastisk når du kommer til finalen, sa Van Gaal.

Laget Bastian Schweinsteiger er enig med sjefen i at de røde er en sterk utfordrer til å hente hjem mesterligatrofeet denne sesongen.

- Laget har styrken til å klare det. Så klart må vi først gjennom kampene, og vi tapte vår første mot PSV. Som manageren vår sier må vi vinne onsdagens kamp, sier tyskeren som var med på å vinne turneringen med Bayern München for to år siden.

Van Gaal måtte se fire av de faste førstelagsspillerne stå over treninga tirsdag.

- Jeg tror ikke at Michael Carrick kommer til å spille, var beskjeden fra manageren på pressekonferansen.

Ander Herrera, Marcos Rojo og Antonio Valencia er også usikre før oppgjøret.

Motstanderne Wolfsburg ligger som nummer fire i den tyske serien etter sju kamper, ni poeng bak serieleder Bayern. Van Gaal benyttet muligheten tirsdag til å sammenligne motstandernes Julian Draxler med en av sine egne.

- Han har et stykke å gå i likhet med (Anthony) Martial, selv om det kan være litt kortere fram for Draxler siden han har spilt lengre på et høyt nivå. Han er en veldig god spiller.

- Wolfsburg hadde en god sesong i Bundesliga i fjor. Laget har beholdt mange av de samme spillerne, men har også hentet inn nye ansikter som Julian Draxler, som er en veldig god nummer 10, sier Juan Mata.

- Vi må være forberedt på en tøff kamp, for vi vet at i mesterligaen er det ingen enkle kamper eller enkle motstandere, fortsatte spanjolen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!