Van Gaal: - Jeg var dum som ba om tre måneder

Nederlenderen innrømmer egen naivitet.

DØMMES: Louis Van Gaal (t.h.) ba selv om å bli vurdert etter tre måneder i sitt første intervju etter Manchester United-ansettelsen. Her må han og hans assistent Ryan Giggs (t.v.) bittert erkjenne at Leicester har snudd  1-3 til 5-3. Foto:  AP Photo/Rui Vieira.
DØMMES: Louis Van Gaal (t.h.) ba selv om å bli vurdert etter tre måneder i sitt første intervju etter Manchester United-ansettelsen. Her må han og hans assistent Ryan Giggs (t.v.) bittert erkjenne at Leicester har snudd 1-3 til 5-3. Foto: AP Photo/Rui Vieira.Vis mer

(Dagbladet): Flere aviser, Dagbladet inkludert, har vurdert Louis Van Gaals innsats etter hans første tre måneder i sjefsstolen. Dette fordi han selv ba om det da han ble ansatt.

- Hvis du ser på hvordan jeg har gjort det i andre klubber, vil du se at jeg alltid sliter de første tre månedene, sa Van Gaal den gang.

Nå har Manchester United-sjefen innrømmet at det var en tabbe å be om å bli dømt etter tre måneder.

- Det er alt dere snakker om Manchester United ligger for øyeblikket på en sjetteplass, før de møter West Bromwich i ligaens åttende serierunde klokka 21 i kveld.

Vinner de, kan de for første gang i kalenderåret 2014 makte å vinne tre fotballkamper på rad. Samtidig står klubben uten seier i de siste fem bortekampene på rad, deres verste rekke siden 2001.

- Det var veldig dumt å si tre måneder, fordi det eneste media snakker om er de tre månedene, sa Van Gaal til BBC.

Må prestere i 90 minutter Den 63 år gamle nederlenderen er ikke helt fornøyd med hvordan Manchester United har fremstått hittil i sesongen.

- Det er alltid prestasjonene som teller, men prestasjonene går alltid opp og ned, forteller Van Gaal

- Mot Everton var vi ikke særlig gode. Kanskje de første 60 minuttene, men en fotballkamp varer i 90 minutter.

- Jeg syns ikke poeng er så viktig i denne prosessen. Det er spillet, det er spillestilen, det er formasjonen og det er filosofien vi må dømme, og ikke poengene. Poengene kommer når vi presterer i 90 minutter, og ikke 60, sa Van Gaal.

Sterkt lag Van Gaal kan ikke skylde på skadelista dersom klubben taper i kveld mot West Bromwich.

Hele fem spillere er tilbake i full trening før i kveldens kamp. Både Michael Carrick, Ander Herrera, Ashley Young, Phil Jones og Chris Smalling er tilgjengelige før kampen.

Dermed har klubben sesongens hittil korteste skadeliste, med fire mann ute. Paddy Mcnair, Johnny Evans, Antonio Valencia og Jesse Lingard fortsatt er ute med skader.

Kaptein Wayne Rooney fortsatt er suspendert etter å ha fått rødt kort da han taklet Stewart Downing for to ligarunder siden.