NY LEDER Manchester United-manager Louis van Gaal har stor tro på at Bastian Schweinsteiger vil lede laget til seier mot Wolfsburg tirsdag. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix
NY LEDER Manchester United-manager Louis van Gaal har stor tro på at Bastian Schweinsteiger vil lede laget til seier mot Wolfsburg tirsdag. Foto: John Sibley / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Van Gaal: - Schweinsteiger kan dekke over savnet etter Rooney

Kan lede laget.

Manchester United-manager Louis van Gaal mener Bastian Schweinsteiger har egenskapene til å dekke over savnet av Wayne Rooney.

United vil være uten kaptein Rooney i tirsdagens siste gruppespillskamp i mesterligaen. Engelskmannen sliter fortsatt med en skade i ankelen.

Manager van Gaal mener sommerens store signering, Schweinsteiger, kan lede laget til avansement.

- Grunnen til at vi kjøpte Schweinsteiger, er fordi han er en spiller som kan lede et lag. Det er viktig, ikke bare fotballegenskapene hans, men at han kan lede laget på banen, sier van Gaal til klubbens offisielle nettsted.

De rødkledde ligger ett poeng bak ledende Wolfsburg. United har PSV ett poeng bak seg, og må dermed minst ha et like godt resultat som dem for å ta seg videre. PSV møter CSKA Moskva.

Måltørke Siden klubben kvalifiserte seg til turneringen etter seier mot Club Brugge, har United scoret fem mål på fem kamper i mesterligaen. I alle turneringer har det kun scoret sju mål på de siste ti kampene. I sju av kampene har det imidlertid ikke kommet baklengsmål.

- Spillerne er ikke redde foran mål. Det handler om killerinstinktet. Vi har spillerne med ferdighetene, men vi må ha det i hver eneste kamp, forklarer Schweinsteiger.

- Når man er en stor spiss som (Cristiano) Ronaldo, (Lionel) Messi og Thomas Müller - de er alle like. Det handler om holdningen til å ville score i hver eneste kamp, legger han til.

Bedre og bedre Tyske Schweinsteiger gikk til United i sommer etter 13 sesonger i Bayern München. Der spilte han totalt 536 kamper. Skader innledet hans karriere i England, men utover høsten har Tyskland-kapteinen spilt seg i bedre og bedre form. Van Gaal mener han fortsatt har forbedringspotensial.

- I alle kamper han spiller, kan han spille bedre. Vi har fortsatt ikke sett den beste Schweinsteiger som jeg har sett i Bayern München. Men han kan lede laget, sier van Gaal.

Tirsdagens kamp blir en god test for mannen med 114 landskamper for det tyske landslaget.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram