Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal: - Welbeck var mest bare en innbytter

I kveld kan salget komme til å straffe United.

BLOMSTRER: Danny Welbeck har blomstret etter at han kom til Arsenal. Louis van Gaal sier at 23-åringen bare ville fungert som innbytter om han hadde blitt i United. Foto: EPA / SEAN DEMPSEY / NTB Scanpix
BLOMSTRER: Danny Welbeck har blomstret etter at han kom til Arsenal. Louis van Gaal sier at 23-åringen bare ville fungert som innbytter om han hadde blitt i United. Foto: EPA / SEAN DEMPSEY / NTB Scanpix Vis mer

Følg Arsenal - Manchester United i vårt fotballstudio fra kl. 18.30!

(Dagbladet): Det ble noen heseblesende timer natt til andre september. Danny Welbeck ble klar for Arsenal i siste time, mens Manchester Unted sikret seg Radamel Falcao på lån fra Monaco.

I kjølevannet av salget av Welbeck, har mange hevdet at United aldri burde ha latt 23-åringen dra. Paul Scholes er blant de som mener Welbeck burde blitt på Old Trafford - særlig siden har han scoret fem mål siden han flyttet til London.

Kan straffe gamlelaget I kveld kan nettopp Danny Welbeck være den som straffer Manchester United, når de kommer på besøk til Emirates.

Men United-manager Louis van Gaal virker ikke til å være bekymret for å bli senket av en tidligere spiller. For nederlenderen sier til engelske medier at Welbeck ikke ville vært noe annet enn en innbytter i United.

- Jeg trenger ikke å bevise at jeg hadde rett. Hvorfor skal jeg måtte bevise det? Jeg har allerede sagt det jeg mener - han var ikke en startellever-spiller, han var mest bare en innbytter, sier van Gaal, ifølge engelske Telegraph.

- Han var allerede en innbytter under andre managere. Faktaene for Danny Welbeck er at vi har van Persie og vi har Wilson. Hadde vi beholdt Welbeck, så ville ikke yngre spillere fått sjansen - noe som er vår filosofi. Og ved å selge kunne vi også kjøpe Falcao. Hvis ikke det er en god nok grunn, så vet ikke jeg, forklarer van Gaal videre.

Kan måtte kjempe mot Giroud Nederlenderen tror Welbeck hadde godt av et klubbskifte.

- Det var en god beslutning for Welbeck, siden han nå utvikler seg mer og får spille i startelleveren.

Franske Olivier Giroud er tilbake etter en langtidsskade, og kan få spilletid allerede i kveld.

Det kan bety at Welbeck må finne seg i å spille på kanten - istedet for i rollen han liker best - som midtspiss. Men Wenger bekymrer seg ikke for at det skal stoppe den engelske landslagsspilleren fra å score.

- Jeg tror ikke at han vil slutte å score om han spiller på vingen, sier Wenger til Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling