Van Gaal advarer: Tar tre år å bygge opp United

Føler seg «elendig».

FØLER MED UNITED-FANSEN: Louis van Gaal er trygg på at han og støtteapperatet klarer å gjøre Manchester United vil et lag som vinner mange kamper. I høst har United prestert dårligere enn under David Moyes. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX
FØLER MED UNITED-FANSEN: Louis van Gaal er trygg på at han og støtteapperatet klarer å gjøre Manchester United vil et lag som vinner mange kamper. I høst har United prestert dårligere enn under David Moyes. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Manchester United har ikke åpnet en sesong dårligere siden 1986. Og det blir ikke bra over natta heller, varsler United-sjef Louis van Gaal.

På dagens pressekonferanse i Manchester sier nederlenderen at det kan ta opptil tre år å gjenoppbygge storklubben, som ble ligamestere for bare halvannet år siden.

Ikke godt nok Dette på tross av spillerkjøp for halvannen milliard kroner i sommer.

- Det er ikke godt nok. Men vi er i en prosess, som jeg har sagt fra begynnelsen. Prosessen kan ta ta mer enn ett år til. Den kommer til å ta tre år, sier van Gaal ifølge BBC.

United tapte byderbyet mot City forrige helg. I løpet av kampen mistet van Gaal to midtstoppere.

Skader og suspensjon Først ble Chris Smalling utvist, så skadet Marcos Rojo skulderen. Rojos blir ute av spill i minst seks uker, mens Smalling mister morgendagens møte med Crystal Palace på grunn av suspensjon.

Dessuten opplyste van Gaal i dag at stopperne Jonny Evans og Phil Jones fortsatt er skadd.

Dermed er det stopperkrise i klubben. Mot City fullførte midtbanespiller Michael Carrick kampen sentralt i backrekka, sammen med 19-åringen Paddy McNair.

Føler seg elendig Nå er van Gaal lei av skademarerittet.

UTE I MINIMUM SEKS UKER: Stopperkrisen ble enda dypere med Marcos Rojos skulderskade mot byrival City søndag. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX
UTE I MINIMUM SEKS UKER: Stopperkrisen ble enda dypere med Marcos Rojos skulderskade mot byrival City søndag. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg føler meg elendig fordi vi har 13 poeng fra 10 kamper. Men når jeg vil velge samme startoppstilling, så kan jeg ikke det, sier van Gaal ifølge Manchester Evening News.

- Det er er det samme hver uke. Det er alltid slik, og jeg vil ikke klage eller gråte fordi jeg har tro på spillerne, meg selv og støtteapparatet.