Van Gaal avslører: To spillere nektet å ta den første straffen. Så bommet Vlaar

Kan ha kostet en finaleplass.

BOM BOM:  I etterkant av kampen skal nemlig den påtroppende Manchester United-sjefen ha forklart at to spillere nektet å ta den første straffa. Dermed ble det Aston Villa-stopperen Ron Vlaar som åpnet ballet. Uten hell. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
BOM BOM: I etterkant av kampen skal nemlig den påtroppende Manchester United-sjefen ha forklart at to spillere nektet å ta den første straffa. Dermed ble det Aston Villa-stopperen Ron Vlaar som åpnet ballet. Uten hell. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Sent i går kveld ble det klart at Argentina slår følge med Tyskland til VM-finalen etter en dramatisk straffesparkkonkurranse i Sao Paulo.

Nederland bommet på to av sine straffer, mens Argentina var et par hakk hvassere og scoret på alle sine fire.

Men som den nederlandske landslagssjefen Louis van Gaal avslørte i etterkant kunne det hele vært helt annerledes.

To spillere nektet I etterkant av kampen skal nemlig den påtroppende Manchester United-sjefen ha forklart at to spillere nektet å ta den første straffa. Dermed ble det Aston Villa-stopperen Ron Vlaar som åpnet ballet. Uten hell.

- Det er viktig å få en god start og score på den første straffa. Jeg spurte to spillere om å ta ballen før jeg endte opp med Vlaar, sier van Gaal ifølge Daily Mail.

Vlaar hadde en meget god kamp i midtforsvaret til Nederland, men Sergio Romero reddet det svake forsøket fra elleve meter.

- Jeg synes han (Vlaar) var banens beste, og tenkte dermed at han er den med best selvtillit. Det viser bare hvor vanskelig det er å score i en slik situasjon, sier van Gaal.

Ingen van Persie Van Gaal ville riktignok ikke si noe om hvem det var som nektet å skyte.

Robin van Persie, som tok den første straffen mot Costa Rica da Nederland tok seg til semifinale, var allerede byttet ut til fordel for Klaas-Jan Huntelaar.

De andre skytterne kom i samme rekkefølge som i den dramatiske kvartfinalen, men da også Wesley Sneijder sviktet var det klart at finaleplassen forsvant.

Bronsefinale Nå venter nye oppgaver for van Gaal i Manchester hvor han skal på pre-season-tur til USA, men aller først skal det spilles bronsefinale mot vertsnasjon Brasil på lørdag. En kamp han ikke gleder seg nevneverdig til.

- Jeg synes det er en kamp som ikke bør spilles. Det har jeg sagt i mange år, men vi er nødt til å spille kampen, sier van Gaal.

Brasil har litt av hvert å revansjere etter å ha blitt utklasset med hele 1-7 av Tyskland på tirsdag. I tillegg har brasilianerne hatt én dag ekstra til å slikke sine sår og restituere seg etter fadesen enn Nederland har.

- Det er urettferdig når vi har en dag mindre. Det er ikke fair play. Men det verste er faren for å tape to kamper på rad, sier han.

Bronsefinalen har avspark klokka 22 på lørdag kveld.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer