- Van Gaal beskyttes av Moyes, og hans sesong i fjor. Det er det slutt på nå

Nå må United levere.

MÅ PRESTERE: To poeng på tre kamper og en skandaløs cupexit mot MK Dons. Både Lars Tjærnås og Petter Myhre er skjønt enige om at nederlenderens lag må begynne å prestere snart. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
MÅ PRESTERE: To poeng på tre kamper og en skandaløs cupexit mot MK Dons. Både Lars Tjærnås og Petter Myhre er skjønt enige om at nederlenderens lag må begynne å prestere snart. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sesonginnledningen har vært alt annet enn rosenrød for Louis van Gaal og Manchester United. To fattige poeng på tre seriekamper, og en cupexit mot MK Dons som ga gjenklang verden over er beholdningen så langt.

Nederlenderens mantra har vært at «ting tar tid», og at spillerne må innordne seg hans filosofi - en unnskyldning og en forklaring de fleste har akseptert så langt. Men ikke mye lenger.

Slutt på å gjemme seg Lars Tjærnås er klar på at Harry Redknapps QPR må få unngjelde når de gjester Old Trafford i ettermiddag. Om ikke vil helvete være løs.

- Van Gaal beskyttes på en måte av Moyes, og hans sesong i fjor. Derfor har han kunnet gjemme seg bak at ting tar tid. Det er det slutt på nå, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Én ting er garantert: Noe annet enn tre poeng, og helst overbevisende spill mot QPR, vil gi hørbar murring.

Falcao, Daley Blind og Ángel Di Maria kom alle inn i løpet av overgangsvinduets siste uke. Tjærnås tror at nyervervelsene kommer til å gi resultater. Umiddelbart.

- Jeg tror de kommer til å bli gode allerede nå. Jeg tror også at de kommer til å være helt i toppen når vi teller opp. Begrunnelsene er enkle. De har så mange gode og rutinerte spillere at det skal være nesten umulig at dette ikke også blir et godt lag, sier han.

Må ha resultater Van Gaals mannskap så langt bedre ut under oppkjøringskampene i USA hvor blant annet Real Madrid, Roma og Liverpool ble slått. Men etter den skuffende sesongstarten har laget falt tilbake til de gamle syndene fra fjoråret.

EGET LAG: Louis van Gaal er i ferd med å sette sitt eget preg på Manchester United med spillere som blant annet Falcao og Daley Blind. Det er begrenset hvor lenge han kan gjemme seg bak unnskyldninger om ny filosofi og spillestil. Foto: AFP PHOTO/STEVE PARKIN/NTB SCANPIX
EGET LAG: Louis van Gaal er i ferd med å sette sitt eget preg på Manchester United med spillere som blant annet Falcao og Daley Blind. Det er begrenset hvor lenge han kan gjemme seg bak unnskyldninger om ny filosofi og spillestil. Foto: AFP PHOTO/STEVE PARKIN/NTB SCANPIX Vis mer

Petter Myhre skal kommentere kampen for TV 2, og sier til Dagbladet at det nå handler om å finne tilbake til selvtilliten.

- Nå har de brukt så mye penger at nå må han få resultater. En ting er spillemessig, men nå trenger de noen trepoengere slik at spillerne får igjen troa. Vi har sett at det er et lag som har vært prega, sier Myhre.

Og de usikre tankene kan fort snike seg inn igjen. Skulle gjestene få et tidlig mål er det ikke godt å si hvordan det vil spille inn.

- QPR drar dit og bare gleder seg, mens United-spillerne har den angsten i bakhodet - den negative greia som ligger latent i ryggraden og igjen kan slå ut i full blomst. Det er klart at de ikke er så dårlige som resultatene tilsier, men alt blir forsterka. Det gjør denne kampen enda mer interessant, sier han.

- Spent Og selv om nysigneringer i bøtter og spann fort kan løse ett problem, lager det også et annet. Hvordan skal van Gaal få plass til alle stjernene sine?

Tjærnås tror nederlenderen vil få mest ut av mannskapet sitt om han går bort fra 3-5-2 som han har forfektet siden sin ankomst i sommer.

- Jeg er spent på hvordan de komponerer laget. Jeg mener 4-3-3 vil gi best balanse, for da er det lettere å få inn et naturlig anker, samtidig som de fleste av stjernene får spille i sine favorittposisjone, sier han.

Myhre er klar på at det ikke er plass til alle, og at det fort er en kortvokst spanjol som kan bli den skadelidende.

- Leker man med formasjoner så er det faktisk sånn at man lurer på hvor han skal få plass til Mata. Jeg gleder meg voldsomt til å få noen svar, sier han.

PÅ VEI UT?: Det begynner å bli mange navn til få plasser framoveri banen hos United. Myhre spekulerer i om Juan Mata kan være den som må vike. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
PÅ VEI UT?: Det begynner å bli mange navn til få plasser framoveri banen hos United. Myhre spekulerer i om Juan Mata kan være den som må vike. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer