Van Gaal bønnfaller fansen om tillit

- Det må dere.

SER MISNØYEN RUNDT SEG: Men Louis Van Gaal ber om at fansen fortsatt har tillit til prosjektet han har startet i den gamle mesterklubben. Foto: AP /PA / NTB Scanpix
SER MISNØYEN RUNDT SEG: Men Louis Van Gaal ber om at fansen fortsatt har tillit til prosjektet han har startet i den gamle mesterklubben. Foto: AP /PA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ikke bare blir de latterliggjort av motstandere og rivaliserende fans etter det pinlige nederlaget for MK Dons i den engelske ligacupen i går, flere trekker også fram det faktum at selv David Moyes hadde bedre resultater i Manchester United enn Louis Van Gaal har hatt på sine tre første tellende kamper i klubben.

Misnøyen i egne rekker, og skadefryden i andres, er noe Van Gaal merker på kroppen nå.

Derfor uttrykte den ellers så knallharde nederlenderen forståelse for at fansen begynne å bli forsynt av ydmykelsene da han snakket på pressekonferansen etter cupexiten i går.

- Det er veldig vanskelig når du starter Premier League med å tape hjemme, så spiller uavgjort, og etter det taper du i cupen. Det er veldig skuffende, sa Van Gaal ifølge Manchester Evening News.

- Da er det også vanskelig for fansen å fortsette å tro på Louis Van Gaals filosofi. Men det må de gjøre. Fordi jeg er her, og fordi jeg er her for å bygge et nytt lag. Det er ikke gjort på en måned, det tar tid, fortsatt han, og minnet samtidig om at optimismen etter de oppløftende treningskampresultatene i sommer var en helt annen.

Og at de blant annet slo Liverpool 3-1 i USA med den samme taktikken de gikk så på trynet med i går kveld. Forskjellen var bare at de ikke fikk betalt for den risikoen de måtte ta da de endte under i går.

- Det er klart jeg er skuffet, men jeg er ikke sjokkert. Jeg vet hva som kan skje, sa Van Gaal.