- Van Gaal bør spille 3-5-2 resten av sesongen

Fungerte ikke da han kom. Nå kan det fungere.

FORMASJONSTRØBBEL:  Louis van Gaal bør igjen gjøre 3-5-2 til Uniteds hovedformasjon. Rett og slett på grunn av alle skadene, skriver Paul Wilkes. Foto: NTB Scanpix.
FORMASJONSTRØBBEL: Louis van Gaal bør igjen gjøre 3-5-2 til Uniteds hovedformasjon. Rett og slett på grunn av alle skadene, skriver Paul Wilkes. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): I kveld møtes Manchester United og Liverpool til returoppgjøret i åttedelsfinalen i Europa League. Liverpool vant det første oppgjøret 2-0.

I den kampen overkjørte vertene gjestene fra Manchester, før Louis van Gaal la om på taktikken for å demme opp. United variert mellom flere formasjoner. Noe han også har gjort tidligere i sin managerkarriere.

Nederland-suksess Da Kevin Strootman skadet sitt kne under VM i 2014, måtte Louis van Gaal ta en runde med seg selv og den tradisjonelle 4-3-3-formasjonen. Så viktig var midtbanespilleren for Nederland.

Van Gaal måtte gå nye veier. Han la om til tre bak, noe Nederland spilte med under hele mesterskapet. I forsvarstreeren brukte han Bruno Martins Indi og Stefan de Vrij som begge hadde erfaring med en trebackslinje fra Feyenoord under Ronald Koemans ledelse.

Van Gaal har ikke alltid vært enig med Koeman, men han kunne se fordelene ved å spille med tre bak.

Daley Blind ble brukt som vingback på venstresiden. Jonathan De Guzmán og Nigel de Jong hadde det defensive ansvaret på midtbanen.

I 3-5-2-formasjonen hadde han Robin van Persie og Arjen Robben på topp. Førstnevnte var bindeleddet og mannen som skulle omsette sjansene. Robben var angriperen som skulle true rom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer