- Van Gaal burde fått lov til å be om utsettelse av kampen

Fem ferske landslagsskader skaper trøbbel mot Arsenal.

USIKRE:  Tolv United-spillere er usikre før lørdagens storkamp. Øverst fra venstre: David De Gea, Marcos Rojo, Jonny Evans, Phil Jones, Luke Shaw, Angel Di Maria. Nede fra venstre: Daley Blind, Michael Carrick, Rafael, Radamel Falcao, Ashley Young, Jesse Lingard. Foto: NTB Scanpix.
USIKRE: Tolv United-spillere er usikre før lørdagens storkamp. Øverst fra venstre: David De Gea, Marcos Rojo, Jonny Evans, Phil Jones, Luke Shaw, Angel Di Maria. Nede fra venstre: Daley Blind, Michael Carrick, Rafael, Radamel Falcao, Ashley Young, Jesse Lingard. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før helgens prestisjeoppgjør på Emirates har Manchester United-manager Louis Van Gaal fått nye problemer. Fem spillere kom skadet tilbake fra landslagssamling.

- Blind blir skadet og De Gea brekker en finger. Det er klart det er tilfeldig. Samtidig har de hatt mye skader i hele år, noe som har økt belastningen på de som er friske, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Van Gaal burde nesten fått lov til å søke om at kampen skulle blitt utsatt, skriver Daily Mail-kommentator Adrian Durham.

Det var en reaksjon på at Michael Carrick (33), David De Gea (24) og Daley Blind (24) ble skadet i forbindelse med landslagsoppdrag.

Det også før Luke Shaw (19) og Angel Dí Maria (26) ble skadet i forbindelse med treningskampene mot henholdsvis Skottland og Portugal.

Urettferdig mot klubbene Totalt har Manchester United per dags dato tolv spillere ute med skade, ifølge Physioroom, et nettsted som gjengir alle rapporterte skader i Premier League.

Hittil under Van Gaal har Manchester United hatt 39 skader, noe som tilsvarer en skade et sted mellom hver tredje og fjerde dag.

- Det sier seg sjøl at Van Gaal ikke har fått satt laget slik han ønsker grunnet alle skadene. Spesielt i forsvaret har det vært mye skader. Han fortsatt ikke fått satt det. Det har blitt mye rokkeringer, sier Alsaker.

Fem av disse kom under den siste landslagspausen, og Durham mener FA bør vurdere å la klubbene søke om å få utsatt kampene ved mer enn tre landslagsskader.

- Det er ikke rettferdig mot klubbene at de må sitte igjen med straffen for at spillere blir skadde på landslagsoppdrag, skriver Durham.

Innbyttere Ni av de tolv skadde spillerne regnes som «litt tvilsomme» til kampen mot Arsenal, og kan være aktuelle i troppen.

I et intervju gjengitt i Manchester Evening News, forteller Van Gaal at de kun vil være ekstra fyll på benken.

STEMPLET AV LAGKAMERAT: Angel Di Maria (t.h.) får behandling etter å ha blitt stemplet av utlånte Nani i treningskampen mot Portugal tirsdag. Foto: AP/Jon Super.
STEMPLET AV LAGKAMERAT: Angel Di Maria (t.h.) får behandling etter å ha blitt stemplet av utlånte Nani i treningskampen mot Portugal tirsdag. Foto: AP/Jon Super. Vis mer

- Mange av de har ikke spilt på kanskje fem, seks eller sju uker. De kan sitte på benken fordi de kan spille i 20 minutter, men jeg kan ikke sette masse spillere som ikke er 100 prosent klare på benken, sa Van Gaal.

Han bruker Paddy McNair, som kom inn og spilte mot Crystal Palace, som et eksempel på at skadde spillere ikke kan medregnes som klare førstelagsspillere.

- Du ser hva som skjedde med McNair (som fikk krampe mot Crystal Palace etter å ha returnert fra skade), fordi rytmen i spillet i Premier League er veldig høy, sier United-sjefen.

Worst case Tar man Van Gaal på ordet, og antar at ingen av de foreløpig skadde vil starte, kan startelleveren (4-2-3-1) se slik ut:

Lindegaard - Blackett, McNair, Smalling, Valencia - Herrera, Fellaini - Mata, Rooney, Januzaj - Van Persie.

Altså vil urutinerte Blackett (20) og McNair (19) få i oppgave å stanse Arsenals høyreside.

En hel potensiell førsteellever er per dags dato ute med skade, og kan listes opp i Van Gaals foretrukne formasjon, 3-5-2:

De Gea-  Rojo, Evans, Jones - Shaw, Di Maria, Blind, Carrick, Rafael - Falcao, Young (med Lingaard som reserve).

Blant de skadde, er Evans, Jones, Shaw, Di Maria, Carrick, Rafael, De Gea og Falcao kanskje tilgjengelige mot Arsenal.

Forsvarskrisa i Arsenal Arsenal har også hatt sine skader denne sesongen. Med 27 skader siden august, har de hatt tredje flest i Premier League (dette uten eksempelvis langtidsskaden på Walcott).

- På generelt grunnlag vil jeg si at Arsenal har en lang historie med skader. Wenger har varslet full gjennomgang av det medisinske apparatet, for i Arsenal har det vært en rekke langtidsskader, forteller Alsaker.

Skadelisten til Arsenal per dags dato er imidlertid langt kortere enn den til lørdagens motstandere.

LANGTIDSSKADET: Marcos Rojo fikk skulderen ut av ledd i kampen mot Manchester City. Foto: EPA/Peter
LANGTIDSSKADET: Marcos Rojo fikk skulderen ut av ledd i kampen mot Manchester City. Foto: EPA/Peter Vis mer

Laurent Koscielny, Mesut Özil, Mathieu Debuchy og David Ospina er alle langtidsskadde, mens Danny Welbeck forventes tilbake mot United på Emirates.

Arséne Wenger har allikevel nok hodebry, ettersom han har gjort seg veldig avhengig av et skadefritt stopperpar.

Nacho Monreal har vikariert på stopperplass så langt etter skaden til Koscielny, med svært varierende hell. Arsenal ga bort en 3-0-ledelse mot Anderlecht og en 1-0-ledelse mot Swansea med ham i midtforsvaret.

Alsaker skal selv kommentere lørdagens oppgjør. Han spår en jevn affære.

- Det er to lag med store problemer bakover som har åpnet dårlig. Ingen har fått fram noe stabilitet, verken i prestasjon eller resultat. Det er en helt åpen kamp.

FORSVARSTRØBBEL: Det kan bli målrikt på Emirates til helgen. Også Arsenal stiller uten nøkkelspillere i forsvar, med Laurent Koscielny fortsatt på skadelisten. Foto: AP/Alastair Grant.
FORSVARSTRØBBEL: Det kan bli målrikt på Emirates til helgen. Også Arsenal stiller uten nøkkelspillere i forsvar, med Laurent Koscielny fortsatt på skadelisten. Foto: AP/Alastair Grant. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer