Van Gaal etter 0-0 mot Burnley: - Framgangen er der

Så positive trekk hos United.

POSITIV: Louis van Gaal mener det var framgang å spore hos Manchester United etter 0-0 mot Burnley. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB Scanpix
POSITIV: Louis van Gaal mener det var framgang å spore hos Manchester United etter 0-0 mot Burnley. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB ScanpixVis mer

• Burnley - Manchester United 0-0

(Dagbladet): Louis van Gaal var ikke fornøyd med bare ett poeng mot nyopprykkede Burnley, men svartmaler likevel ikke situasjonen.

Nederlenderen har hele tida bedt om tålmodighet for prosjektet han har startet i Manchester, og dagens pressekonferanse etter kampen var intet unntak. 

- Vi gir ikke bort mange sjanser, men vi må skape mer framover. I dag gjorde vi det - vi bare klarte ikke å score. Så framgangen er der, men en klubb som United er nødt til å vinne. To av ni poeng er ikke nok, og det er skuffende, sier van Gaal. 

Burnley i tverrliggeren Noe av framgangen 63-åringen hevder å ha sett, kan nok tilskrives Ángel Di María. Den 26 år gamle argentineren satte britisk overgangsrekord da han ble hentet til United for over 600 millioner kroner. I dag fikk han sin debut for klubben. Di María spilte indreløper i en 3-5-2-formasjon, og stod tidvis bak det lille van Gaals menn hadde å by på offensivt, blant annet en strålende gjennombruddspasning til Robin van Persie etter et kvarter. 

Likevel mener van Gaal United-fansen kan vente seg enda mer av Di María, som ble byttet ut etter et spark i leggen. 

- Du kan ikke forvente at han prestere på sitt beste helt ennå. Han må tilpasse seg, og det er tar tid. 

Burnley åpnet kampen best, og hadde blant annet et skudd i tverrliggeren. United lagde ikke de store sjansene i førsteomgang, men i den siste halvdelen av andreomgang styrte de kampen fullstendig. Van Gaal mener laget hans fortjente å vinne. 

- Vi var det beste laget, i hvert fall de siste 45, sier nederlenderen.

Dårligere enn Moyes Men om United-manageren synes kampen ikke var så verst, og ser bedring hos sine elever, er ikke TV 2s fotballekspert Morten Langli helt enig. 

- Jeg er sjokkert. Er det dårligere enn sist sesong? spurte TV 2s fotballekspert Morten Langli i kanalens Premier League-studio etter kampen. 

Svaret er «ja».

Etter de tre første seriekampene i fjor stod United, da under ledelse av David Moyes, med fire poeng. Det ble regnet som en noe skuffende start, men den gangen møtte United, som regjerende seriemestre, mye sterkere motstand enn de har gjort så langt i år. Swansea (seier), Chelsea (uavgjort) og Liverpool (tap) var de tre første på motsatt banehalvdel for et år siden. I år har det altså blitt bare to poeng mot Swansea (tap), Sunderland (uavgjort) og Burnley (uavgjort).