Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal etter ett poeng: - Vi fortjente ikke mer

Stoke med gigasjanser.

SCORET: Radamel Falcao scoret utlikningsmålet som sikret poengdeling mellom United og Stoke på Britannia Stadium. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
SCORET: Radamel Falcao scoret utlikningsmålet som sikret poengdeling mellom United og Stoke på Britannia Stadium. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

• Stoke - Manchester United 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Etter en tidlig Stoke-scoring og en gigasjanse som burde ha gitt vertene 2-0, slo United tilbake og sikret poengdeling i årets første fotballkamp.

- Vi fortjente ikke mer enn uavgjort. De var nærmere en seier enn oss. Vi har sett hvor vanskelig det er å forsvare lange baller, både her og i hjemmekampen mot Stoke, sier Louis van Gaal til BBC.

- Vi hadde tid og plass til å bygge et spill, men vi skapte lite.

Elendig start 2015 fikk en marerittstart i Manchester Uniteds tilfelle. Etter bare ett og et halvt minutt kunne Ryan Shawcross sende hjemmelaget i føringen.

Shawcross fikk helt umarkert ballen i beina og dunket ballen i nettet bak David de Gea.

Senere var også United-forsvaret på utur da Mame Biram Diouf fintet vekk Johnny Evans, vente og skjøt. Avslutningen var for dårlig, men Stoke kunne for alvor ha rystet United ved å doble ledelsen.

Det tok imidlertid ikke lang tid før United svarte og begge lagene var likt. Også United-scoringen kom etter et hjørnespark, der Michael Carrick stusset ballen bakover til Radamel Falcao som fra kort hold kunne sette ballen i mål.

Snytt for straffe Etter det var det to lag som kjempet om å få et grep om kampen. Stoke hadde noen kjempemuligheter etter å ha rundet en times spill, og ble mest sannsynlig snytt for straffe idet Peter Crouch skjøt ballen i hånda på Chris Smalling.

- For meg er det en straffe, men jeg skulle likt å se det igjen, sier Crouch til BBC.

Men Stoke ga seg ikke der. Plutselig var det et virkelig hett tempo i oppgjøret, men avslutningene til Stoke ville altså ikke i mål. En heading fra Crouch smalt i stolpen.

Mot slutten var det United som presset, men fikk ikke målet de trengte for å ta alle poengene.

Ikke mot normalen - Vi hadde sjanser, vi traff stolpen. Vi hadde ønsket å vinne, men kanskje det var rettferdig med uavgjort, sier Stoke-spiss Peter Crouch til BBC.

Johnny Evans synes at United ikke spilte mot normalt nivå.

- Slik vi spilte, syntes jeg det var greit med uavgjort. Stoke presset oss mye, og vi spilte nok ikke like godt som vanlig, sier han.