Van Gaal får bruke så mye han vil til å handle spillere

- Det finnes ikke noe budsjett, bare penger.

SJEF: Louis van Gaal hadde med seg nysigneringene Ander Herrera (til venstre) og Luke Shaw da han møtte til pressekonferanse i Los Angeles tirsdag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SJEF: Louis van Gaal hadde med seg nysigneringene Ander Herrera (til venstre) og Luke Shaw da han møtte til pressekonferanse i Los Angeles tirsdag. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag morgen spiller Manchester United sin første kamp under Louis van Gaals ledelse når LA Galaxy er motstander på Pasadena Rose Bowl.

Foreløpig har de røde djevlene bare signert to spillere, Luke Shaw og Ander Herrera, i sommervinduet. Begge kostet i underkant av 300 millioner kroner. Samtidig har seks spillere har forlatt klubben for godt: Nemanja Vidic, Federicho Macheda, Rio Ferdinand, Patrice Evra, Alexander Buttner og Jack Barmby. 

Det tyder på at United ikke er helt ferdighandlet enda, noe som bekreftes av mannen som styrer pengesekken - Ed Woodward. 

- Det er en filosofi i klubben som handler om at vi ønsker å se de beste spillerne i verden i Manchester United-drakt, sier 41-åringen ifølge Telegraph.

Pengene på bordet Spillere som Mats Hummels, Stefan de Vrij, Daley Blind, Thomas Vermaelen og Arturo Vidal er blant de heteste navnene. Og det skal ikke stå på pengene. 

- Sannheten er at vi ikke er redde for å bruke betydelige pengesummer på overgangsmarkedet. Om det gjør at vi bryter rekorder eller ikke, er ikke noe som opptar oss. Det som betyr noe, er å få tak i toppspillerne som manageren ønsker, og som kommer til å være stjerner for Manchester United, sier Woodward, og kommer med følgende gladnyhet til United-supporterne: 

- Klubben kan godt bruke 600-700 millioner kroner på å få tak i de ønskelige spillerne. Det finnes ikke noe overgangsbudsjett, bare penger. 

Kanskje ikke så rart, all den tid United nylig signert en draktavtale med Adidas til en verdi av over sju milliarder kroner de neste ti årene. 

For sein van Gaal Manageren selv, Louis van Gaal, sier klart og tydelig at alle spillerne som er med på USA-turneen skal få muligheten til å vise seg fram før han eventuelt kaster dem på dør og finner erstattere. Nevne Shaw og Herrera får sine første minutter i United-drakt mot LA Galaxy. Men skal vi tro nederlenderen, blir det ingen USA-tur neste år - i alle fall ikke over en så lang periode. 

- Vi må forberede oss til sesongen, og når vi har så mange kommersielle aktiviteter og enorme distanser som gjør at vi må fly så mye, som igjen gjør at vi får jet lag, er ikke det en optimal oppladning, sier van Gaal ifølge Telegraph

62-åringen kom en halvtime for seint til pressekonferansen i Los Angeles, og beklaget på det sterkeste. Ifølge nederlenderen var det første gang i karrieren han har dukket opp for seint. Trafikken i den amerikanske millionbyen fikk skylda. 

Fornøyd med spillerne Etter LA venter Denver, Washington og Detroit for forrige sesongs Premier League-sjuer. Neste års oppkjøringstur blir av det kortere slaget. 

- Jeg håper den blir kortere, ja.

Om ikke reisingen gjør forberedelsene perfekte, er i alle fall nederlenderen fornøyd med det han har sett av egne spillere. 

- Jeg må si at det har vært fantastisk. Spillerne er ivrige etter å følge instruksjonene fra mine assistenter. Den konsentrasjonen jeg har sett på trening holder toppnivå, men vi må fortsatt se om prestasjonene også gjør det. Men jeg er veldig fornøyd med spillernes arbeid i løpet av de dagene jeg har vært med dem, sa han ifølge Uniteds nettsted.

• Manchester United - LA Galaxy kan du se på TV 2 Sport Premium fra klokka 05:00 torsdag morgen. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer