Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal får skylden for Uniteds skadekrise

Mener treningsmetodene hans er for harde for spillerne.

FÅR SKYLDEN: Louis van Gaal blir beskyldt for å kjøre spillerne for hardt. Foto:  EPA/PETER POWELL / NTB Scanpix
FÅR SKYLDEN: Louis van Gaal blir beskyldt for å kjøre spillerne for hardt. Foto: EPA/PETER POWELL / NTB Scanpix Vis mer

Manchester United har hatt sitt å stri med etter at Louis van Gaal kom inn portene på Old Trafford. Resultatene har vært høyst varierende, og mye er blitt forklart med en lang skadeliste store deler av sesongen.

Nå tar den anerkjente fysiske treneren Raymond Verheijen bladet fra munnen for å forklare Uniteds skadekrise. Han mener landsmann Louis van Gaal kjører spillerne for hardt.

- Han er ekstremt intelligent og har stor kunnskap, men han er også veldig intens. Den intense treningsstilen hans er en styrke, men blir også en svakhet i form av skader, sier Verheijen ifølge BBC.

Forutså skadekrisen Verheijen har lang fartstid bak seg som fysisk trener. Han har vært tilknyttet både Barcelona, Chelsea og Manchester City og har også jobbet med det nederlandske landslaget.

Nederlenderen hevder han ikke er overrasket over skadeutviklingen hos «The Red Devils». - Dette var forutsigbart og er ingen tilfeldighet. Styrken til Louis van Gaal har også vist seg å være hans svakhet. Det var uunngåelig, sier Verheijen.

Angel Di Maria og Wayne Rooney er de seneste tilskuddene på Uniteds skadeliste. Begge sto over mot Stoke tirsdag, men det er ventet at i hvert fall Rooney blir å se mot Southampton mandag.

Dobbelt så slitsomt Når Verheijen skal forsøke å forklare van Gaals treningsmetoder, hevder han at en trening med United-sjefen vil koste spillerne dobbelt så mye energi som en vanlig fotballtrening.

- Som et resultat blir treningene mer krevende for spillerne. Hvis du trener slik to ganger om dagen i flere uker på rad, vil du slite ut spillerne, og det vil resultere i skader, sier Verheijen før han avslutter:

- Man så det samme for første gang i Ajax. Så skjedde det i Barcelona, det skjedde i Bayern München og nå skjer det i Manchester United. Det er det samme mønsteret.

(NTB)