Van Gaal før Manchester-derbyet: - Det største jeg kommer til å være med på

Setter sin lit til Wayne Rooney.

 KLAR FOR DERBY:  Louis Van Gaal er klar for sitt første derby som Manchester United-manager. Foto: AP Photo/Jon Super
KLAR FOR DERBY: Louis Van Gaal er klar for sitt første derby som Manchester United-manager. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Søndag er det Louis van Gaals tur til å oppleve sitt første Manchester-derby. Nederlenderen har ikke fått noen drømmestart som United-manager, og det har fått mye oppmerksomhet at United har tatt færre poeng under hans ledelse (13) enn laget hadde etter like mange kamper (14 på 9) da David Moyes var manager i fjor.

Selv ikke derbyseier søndag vil endre det, ettersom Moyes-United vant både sin 10. og 11. seriekamp, men tre poeng på Citys hjemmebane vil rette opp mye.

- Dette er det største derbyet jeg kommer til å være involvert i, sier van Gaal, som setter sin lit til Wayne Rooney.

- Han har scoret mange mål mot City, flere enn noen annen. Jeg er min kaptein, og jeg er glad for å ha ham på banen, sier han og avviser rykter om at Rooney har slitt med skade i oppkjøringen.

Rooney har scoret 11 mål i Manchester-derbyer. Det er rekord.

Silva ute To tap på en uke og skaden som setter David Silva utenfor gjør ingen forskjell for Manuel Pellegrini. - Jeg endrer intet, sier City-manageren før Manchester-derbyet.

Premier League-vinneren har hatt en skuffende sesongstart, og presset på Pellegrini har økt. Tidligere i uken måtte han medgi at spillet ikke har vært som han ønsker det.

Serietapet mot West Ham sist helg gjorde at laget er seks poeng bak Chelsea i serien. I ligacupen er laget allerede uten sjanse til å forsvare tittelen sin, etter 0-2 hjemme mot Newcastle onsdag. Dessuten er laget på etterskudd i mesterligaen med bare to poeng på tre kamper.

- Vi kan spille hurtigere enn vi har gjort i det siste, men både mot West Ham og Newcastle var motstanderens keeper den beste spilleren. For ett år siden svarte jeg på akkurat de samme spørsmålene. Vi vant ikke på de seks første bortekampene, og jeg måtte svare på den samme kritikken, sier Pellegrini før søndagens derby.

- Jeg kommer til å holde på måten vi spiller.

Minner Silva er en nøkkelspiller i Pellegrinis lag, men kneskaden han pådro seg mot Newcastle gjør ham uaktuell til etter landslagspausen.

- David er en veldig viktig spiller, men vi har en stor tropp. Om han er skadd så erstatter vi ham med en annen, sier Pellegrini.

Han har gode minner fra fjorårets byderbyer. Hjemmekampen i september ga en overbevisende 4-1-seier, og den ble fulgt opp med 3-0-seier på Old Trafford i mars.

- Kampen her kom på et tidspunkt da jeg var ny her, og det var en del tvil om hvordan det ville gå, men jeg har aldri vært i tvil om måten vi skal spille mot alle lag. Jeg husker da jeg sa til spillerne at de skulle gjøre akkurat det samme som ellers. Det var et viktig øyeblikk, sier chileneren.

(NTB)