Van Gaal ga «alle» en high five. Så kom keeper-helten Tim Krul

Overrasket.

BAMSEKLEM:  Louis van Gaal og Tim Krul etter semifinaleplassen var sikret. Foto: NTB Scanpix
BAMSEKLEM: Louis van Gaal og Tim Krul etter semifinaleplassen var sikret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Costa Rica kjempet som løver, men måtte se seg slått av Nederland på straffesparkkonkurranse i natt.

Mye takket være innbytter Tim Krul. Keeperen kom inn bare for å redde straffer, og med to av fem i klypene kan vi vel si at han gjorde jobben.

- Det byttet var helt fantastisk. Når man ser noe slikt, så må de hylles. Vi visste at Tim Krul var fantastisk på straffer, sier Robin van Persie etter oppgjøret.

Klem Og Louis van Gaal passet på å gi keeperen en ekstra påskjønning etter oppgjøret. I jubelscenene som utspilte seg, ga treneren en high five til alle spillerne.

Alle uten om Tim Krul.

For da Newcastle-keeperen kom, kastet van Gaal seg rundt ham  og ga en real «bamseklem». Innbyttet var en suksess, keeperen ble helten, og Louis van Gaal viste han kom til å bli hyllet.

Da kom følelsene.

- Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er for å være med på dette eventyret, tvitret Krul i natt.

Stolt Nederland møter Argentina i semifinalen. I den andre spiller Brasil og Tyskland.

Vinner både Brasil og Argentina sine semifinaler kommende uke, vil det bli en finale uten europeisk innslag for første gang siden 1950 (forrige gang VM ble avholdt i Brasil). Vinner Tyskland og Nederland, betyr det at Europa for første gang triumferer i Amerika, skriver NTB.

Greier van Gaal å dra en ny kanin opp av hatten i Argentina-kampen?

Han var i hvert fall greit fornøyd med nattens bytte:

- Alle følte Tim Krul ville være den beste keeperen i straffesparkkonkurransen. Han har lengst rekkevidde, og han har den beste historien på straffespark. Jeg er litt stolt av måten vi vant på. Hadde vi ikke vunnet, hadde jeg tatt en feil avgjørelse. Slik er fotballen, sa han på pressekonferansen etter kampen.Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer