Van Gaal har beordret spillerne på engelskkurs

Nå er det slutt på å «hable español».

SPANKSTALENDE: Angel di Maria (t.h) er beordret på nybegynnerkurs i engelsk av Louis van Gaal. Juan Mata derimot er ansett som såpass god i språket, at han slipper. Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB Scanpix
SPANKSTALENDE: Angel di Maria (t.h) er beordret på nybegynnerkurs i engelsk av Louis van Gaal. Juan Mata derimot er ansett som såpass god i språket, at han slipper. Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Louis van Gaal vil at alle spillerne hans skal være i stand til å snakke engelsk på trening og i kamper.

Med spansktalende spillere som Ander Herrera, David de Gea, Marcos Rojo, Radamel Falcao, Juan Mata, Antonio Valencia, Angel di Maria på laget, har Louis van Gaal sett seg nødt til å beordre spillerne på engelskkurs.

Ifølge Daily Mail er det Antonio Valencia som er den største utfordringa.

Vingen har bodd i England i åtte år - men snakker ikke engelsk. Daily Mail skriver at det aldri er gjennomført et intervju med 29-åringen på engelsk - selv om han i dette intervjuet beviser at han klarer å si «fifty-fifty».

Falcao overrasket De spansktalende spillerne vil nå måtte ta engelsktimer to ganger i uka. Angel di Maria og Marcos Rojo snakker tilsynelatende svært lite engelsk, og er beordret til å starte med nybegynnerkurs.

Torsdag ble Radamel Falcao og Daley Blind offisielt presentert som Manchester United-spillere. På pressekonferansen overrasket Falcao mange med å svare på alle spørsmål på engelsk.

Da seansen var over, tok Louis van Gaal ordet, og kommenterte språkferdighetene til nykomlingen.

- Hva synes dere om engelsken hans? spurte van Gaal plutselig pressefolkene i salen.

- Sånn hadde jeg det i Spania da jeg kom dit også. Jeg hadde vanskeligheter med språket, fortsatte van Gaal, som ble Barcelona-manager i 1997.

Fire debutanter Ifølge Daily Mail skal Falcao og Ander Herrera få delta på engelskkurs for viderekommende, sammen med David de Gea.

Antonio Valencia skal ha timer alene med engelsklæreren, mens Juan Matas engelsk blir sett på som så god at han ikke trenger undervisning.

I ettermiddag tar Manchester United imot Queens Park Rangers hjemme på Old Trafford. Da er det ventet at Falcao, Rojo, Daley Blind og Luke Shaw vil debutere for klubben.

United står uten seier så langt i sesongen. Sesongens tre første kamper har ikke gitt Louis van Gaal noen flying start i klubben, med to uavgjort og et tap.

SNAKKER IKKE: Til tross for at Antonio Valencia har bodd i England i åtte år, så kan han fortsatt ikke la seg intervjue på engelsk. Foto: AFP PHOTO / Nicholas KAMM / NTB Scanpix
SNAKKER IKKE: Til tross for at Antonio Valencia har bodd i England i åtte år, så kan han fortsatt ikke la seg intervjue på engelsk. Foto: AFP PHOTO / Nicholas KAMM / NTB Scanpix Vis mer