Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Van Gaal har gjenreist United-mentaliteten

Solskjær hyller gamleklubbens trener.

TOMMEL OPP: Ole Gunnar Solskjær lar seg imponere klubbens nye trener, Louis Van Gaal. Nederlenderen har vunnet seks kamper på rad, og nekter å gi seg i gullkampen i Premier League. Det er det Solskjær kaller United-mentaliteten, noe de har savnet siden Ferguson. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TOMMEL OPP: Ole Gunnar Solskjær lar seg imponere klubbens nye trener, Louis Van Gaal. Nederlenderen har vunnet seks kamper på rad, og nekter å gi seg i gullkampen i Premier League. Det er det Solskjær kaller United-mentaliteten, noe de har savnet siden Ferguson. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har tilbragt den siste uken i England, der han blant annet var gjest i Sky Sports-studio under kampen mellom erkerivalene Manchester United og Liverpool.

Han fikk se gamleklubbens nederlandske trener Louis Van Gaal sikre gamleklubben deres sjette seier på rad, og til Manchester Evening News forteller han at han er imponert over 63-åringens innsats.

- Han har vært et friskt pust. Fansen og spillerne trengte en sterk personlighet. Man ser at han snakker om å vinne ligaen. Jeg syns han viser United-mentaliteten, sier Solskjær.

- Kan vinne ligaen Det var da han stilte til pressekonferanse etter 3-0-seieren mot Liverpool at Van Gaal svarte kontant på et spørsmål om Manchester United fortsatt kunne vinne ligaen.

- Selvfølgelig. Vi har vunnet seks kamper på rad nå, og det er fantastisk, skal han ha sagt, ifølge Mirror.

Det er nettopp denne mentaliteten tidligere Cardiff-trener Solskjær, som ble kåret til årets skuffelse av en walisisk avis, savnet under klubbens forrige trener, David Moyes.

- Vi burde ikke snakke om å greie tredje- eller fjerdeplassen. Vi bør snakke om å vinne ligaen, sa Solskjær.

Det virket umulig for et par måneder siden, da Chelsea aldri så ut til å avgi poeng og Manchester United så ut til å kunne tape mot hvem som helst.

IMPONERER SOLSKJÆR: Manchester United-legenden Ole Gunnar Solskjær er svært fornøyd med klubbens nye trener, Louis Van Gaal. Han har bragt den gode gamle United-mentaliteten er tilbake, sier nordmannen. REUTERS/Phil Noble
IMPONERER SOLSKJÆR: Manchester United-legenden Ole Gunnar Solskjær er svært fornøyd med klubbens nye trener, Louis Van Gaal. Han har bragt den gode gamle United-mentaliteten er tilbake, sier nordmannen. REUTERS/Phil Noble Vis mer

Etter de seks strake seirene har klubben seilet opp på en 3. plass, bare åtte poeng bak Chelsea, og bare fem bak de lyseblå byrivalene.

- Avgjøres i mars Den norske spisslegenden, som selv har vært med på å vinne ligaen flere ganger da det virket umulig, føler seg trygg på at gamleklubben kan vinne også i år.

- Jeg har vært med i for mange år til å si at de ikke kan det. Er du med i jakten rundt mars eller april, så vet man aldri. Det er da alt blir avgjort, sier 41-åringen.

Statistisk sett er det imidlertid en enorm fordel å lede ligaen etter det tøffe juleprogrammet. Før Citys ligagull i fjor, hadde de som ledet ved nyttår vunnet ligaen fire år på rad.

I morgen reiser de røde djevlene til Birmingham for å spille mot Aston Villa, som per dags dato ligger på 13. plass, før de åpner juleprogrammet med å spille mot Newcastle på Old Trafford på boxing day (2. juledag).

Deretter spiller de bortekamper mot Tottenham og Stoke, henholdsvis 28. desember og 1. nyttårsdag.