UTFORDRING: Manchester United-manager Louis van Gaal vet godt at det blir tøft å vinne Premier League selv om laget hans topper serien etter sju serierunder. Foto: NTB Scanpix
UTFORDRING: Manchester United-manager Louis van Gaal vet godt at det blir tøft å vinne Premier League selv om laget hans topper serien etter sju serierunder. Foto: NTB ScanpixVis mer

Van Gaal innrømmer: - Det blir vanskelig å vinne Premier League

Inntok tabelltoppen i går.

Manchester United gikk til topps i Premier League for første gang under manager Louis van Gaal etter 3-0-seieren mot Sunderland lørdag. Nederlenderen tror det blir vanskelig å beholde ledelsen.

United utnyttet rivalen Manchester Citys feilsteg mot Tottenham og tok over tabelltoppen i ligaen med en komfortabelt seier mot Sunderland. Van Gaal vil ikke snakk om gull enda.

- Spør meg igjen i mai. Å fortsette dette i ligaen er veldig vanskelig. Forrige år hadde vi 13 poeng etter ti eller elleve kamper. Vi måtte jage og til slutt endte vi som nummer fire, sa Van Gaal.

Tøft kampprogram United har et tøft kampprogram i vente de neste rundene. Om en uke venter Arsenal borte, før Everton på fremmed gress følger etter landspausen. Deretter står City for tur på Old Trafford.

- Vi må fortsette, selv om vi taper også. Vi spiller borte mot Arsenal i neste uke og de er et av de vanskeligste lagene å slå, men vi vant der forrige sesong, så det er mulig, sa van Gaal.

64-åringen tror likevel det er mulig å vinne alle de kommende kamper, men er vel viten om at klubben har slitt med å prestere på et stabilt nivå under hans ledelse.

- Jeg tror Manchester United kan vinne mot hvilket som helst lag, men vi trenger flaks og det hadde vi lørdag fordi vi scoret i siste minutt av første omgang, sa van Gaal

Nøkkelspillere i gang Et lyspunkt i oppgjøret mot Sunderland var at både Memphis Depay og Wayne Rooney åpnet målkontoen i serien denne sesongen med sine scoringer. Det kan bli viktig.

- Det betyr ikke hvem som scorer eller lager målene. Jeg er ikke interessert i det, selv om det viktig for spillerne personlig. Jeg er glad som trener fordi Rooney og Depay har scoret i Premier League nå. Det er fantastisk for deres selvtillit, sa van Gaal.

(NTB)