LITE FORNØYD: Manchester United-boss Louis van Gaal mente United-spillerne tok for lett på Everton i går, men kan ikke forklare hvorfor. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
LITE FORNØYD: Manchester United-boss Louis van Gaal mente United-spillerne tok for lett på Everton i går, men kan ikke forklare hvorfor. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Van Gaal innrømmer: - Kunne se allerede på oppvarmingen at noe var galt

United med stortap.

(Dagbladet): Manchester Uniteds tittelhåp forsvant da de røde - noe ufortjent - tapte 1-0 borte mot Chelsea forrige helg.

Nå er det andreplassen i Premier League som gjelder for Louis van Gaals menn, men i går fikk de seg ei skikkelig lekse, da det ble 0-3 mot Everton på Goodison Park.

United hadde gode perioder gjennom oppgjøret, men var sjelden nær nivået de har levert nesten hver helg de siste månedene.

- Tok for lett på motstanderen Resultatet var altså at Everton, etter mål av James McCarthy, John Stones og Kevin Mirallas, kunne notere sin største seier over United siden 1992.

Louis van Gaal var, lite overraskende, alt annet enn fornøyd etterpå.

- Jeg sa til spillerne at de tok for lett på motstanderen, sier han, ifølge pålitelige The Guardian.

Nederlenderen mener han kunne se tegnene allerede under oppvarmingen.

Så det på oppvarmingen - Det var den mest skuffende prestasjonen fordi dette er den første gangen jeg har sett at motivasjonen, inspirasjonen og viljen vår ikke har vært like god som motstanderens. I idrett blir du alltid sammenliknet med motstanderen, og det er grunnen. Både jeg og kollegene mine, Ryan Giggs og Albert (Stuivenberg), hadde følelsen av at oppvarmingen ikke var like god som vanlig. Du håper at du klarer å snu det og få spillerne på rett spor ved å si noe før kampen, men da er det for sent. Du må planlegge kampen to-tre dager før. Det gjorde Everton, og derfor vant de, sier van Gaal.

Tre poeng i Liverpool i går ville gjort at United hadde rykket opp til andreplassen i Premier League, men isteden er de røde på fjerdeplass, to poeng bak byrival City, når fire kamper gjenstår.

Van Gaal har ingen god forklaring på at gutta hans - muligens - tok for lett på Everton.

- Tapte dueller - Vi kan ikke forklare det fordi det avhenger av en rekke faktorer, og en av faktorene er at vi spiller bra, sier han.

- Det er kanskje litt rart fordi vi spilte bra i perioder i dag, men når du mister ballen enkelt må du vinne duellene. Vi tapte tre dueller før de scoret det første målet. I første omgang skapte vi en rekke sjanser, men når du ser på skuddene på mål, kunne du se at de kom uten overbevisning. Jeg håper det ikke skjer igjen.

Everton-sjef Roberto Martínez var, på sin side, svært fornøyd med Evertons innsats.

- Vi var det beste laget på alle måter. Vi fortjente å holde nullen, score tre mål og få tre poeng, sa han etter seieren.

KJEMPESMELL: 3-0 er Evertons største seier over Manchester United siden 1992. Her header John Stones kula i nettet. Foto: Philip Oldham / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix
KJEMPESMELL: 3-0 er Evertons største seier over Manchester United siden 1992. Her header John Stones kula i nettet. Foto: Philip Oldham / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix Vis mer