- Van Gaal kjeftet så voldsomt at løstennene fløy ut

Ny biografi om United-sjefen.

VANGAALISERER: Louis van Gaal prøvde å styre sin klubb med jernhånd også som spiller, hevdes det i en ny bok om Manchester United-sjefen. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB SCANPIX
VANGAALISERER: Louis van Gaal prøvde å styre sin klubb med jernhånd også som spiller, hevdes det i en ny bok om Manchester United-sjefen. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Luis van Gaal (63) har ikke fått den beste starten i Manchester United, og fredag varslet han at det tar opptil tre år å bygge opp ligamesterne fra 2013.

Det står i hvert fall ikke på viljen hos van Gaal.

I en ny biografi om den nederlandske mestertreneren tegnes et skarpt todelt bilde av United-sjefen. The Times (krever innlogging) trykker i disse dager utdrag av boka «O, Louis».

- Nådeløs og støtende Ifølge forfatter Hugo Borst kan van Gaal være både nådeløs, urettferdig og støtende. Samtidig er han gjerne varm, generøs og omsorgsfull. Men mest av alt drives van Gaal av en dyp overbevisning om at hans måte er den riktige måten. Alltid, og det skal ikke diskuteres.

For eksempel var Khalid Sinouh AZ Alkmaar-keeper under van Gaals ledelse i 2006. Under en treningsøkt fikk han klar beskjed om å ikke snappe innleggene fra kantene. Men fordi crossballene var elendige, tok han dem likevel.

Da sprakk van Gaal, forteller keeperen.

- Han hadde allerede skjelt meg ut en gang. Den andre gangen kom han over og kjeftet så voldsomt at løstennene hans fløy rett ut, sier Sinouh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer