- Van Gaal kjører United-spillerne for hardt

Raymond Verheijen mener Luke Shaws skade kunne vært unngått.

KRITISERES: Louis van Gaal (til høyre) får hard medfart av den nederlandske treneren Raymond Verheijen. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB Scanpix
KRITISERES: Louis van Gaal (til høyre) får hard medfart av den nederlandske treneren Raymond Verheijen. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Den nederlandske fotballtreneren Raymond Verheijen mener Manchester United-backen Luke Shaws skade kom som følge av Louis van Gaals stramme treningsregime.

Den tidligere Wales-assistenten mener at United har gjort et kupp ved å hente van Gaal, men er svært kritisk til hvor hardt landsmannen kjører spillerne i sin nye klubb.

-Har sine svakheter Verheijen peker på Shaws skadeavbrekk som en av konsekvensene. Backtalentet går glipp av sesongens første måned på grunn av et lårproblem.

- Det Louis van Gaal beviser er at topptrenere ikke er perfekte. Til og med de beste i verden har sine svakheter, skriver han via sin Twitter-konto.

- LvG er taktisk overlegen de fleste andre trenere, men planlegging og periodisering er ikke hans sterkeste sider. Doble økter resulterer i muskelskader, utdyper Verheijen.

- Forutsigbart Han er kjent som en svært faglig dyktig trener og har tidligere jobbet for klubber som Barcelona, Chelsea og Manchester City i tillegg til assistentrollen for det walisiske landslaget.

Som nederlender følger han også van Gaal ekstra tett.

- Luke Shaw-saken er klimakset i Manchester Uniteds forutsigbare skadekrise i sesongoppkjøringen. For mye trening for tidlig, skriver Verheijen og understreker at noe tilsvarende skjedde med Nederland-troppen i forkant av sommerens fotball-VM.

Der endte det tross alt med bronse til van Gaals utvalgte.

(NTB)