Louis van Gaal med ny kritikk av Ole Gunnar Solskjær

Van Gaal med nytt Solskjær-stikk

- Ole Gunnar Solskjær parkerer bussen, sier Louis van Gaal.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
  • Everton - Manchester United 4-0

LIVERPOOL/OSLO (Dagbladet): En topp fire-plassering er livsviktig for storklubbene i Premier League. Det er nemlig plasseringene som sikrer Champions League-spill kommende sesong.

For øyeblikket er det utrolig jevnt i kampen om en av de fire plassene. Og en plassering her er alt det nå handler om på Old Trafford. Det vil si at en seier mot Everton søndag, ville vært essensielt for Ole Gunnar Solskjær og United.

Samme dag kom tidligere United-trener Louis van Gaal, som ikke gjorde nevneverdig suksess på sin tid i klubben, med ny kritikk av Ole Gunnar Solskjær og United.

- Ole hadde stor påvirkning på laget i starten, da United var nummer ni på tabellen. Da han tok over, var laget ingenting. United spilte anti-fotball, som jeg kaller det, men jeg tror ikke at Ole er redd for å parkere bussen, heller. Han er mer defensiv enn dere tror, sier van Gaal til spanske AS.

- Jeg har fulgt med laget, for jeg ser fortsatt på United. Solskjær parkerte bussen mot Arsenal. Han gjorde det med Tottenham i ligaen. Og mot Paris Saint-Germain og Barcelona i Champions League. Han parkerer bussen rett foran David de Gea.

TIDLIGERE UNITED-SJEF: Louis van Gaal.
TIDLIGERE UNITED-SJEF: Louis van Gaal. Vis mer

Trenger seier

Solskjær har vært klar på at United nå trengte 15 poeng på de siste seks kampene. En seier er allerede i boks, det vil si at klubben mangler 12 poeng før Solskjær føler seg trygg på en topp fire-plassering. Det sier han i et eksklusivt intervju, bare tilgjengelig via Manchester Uniteds app.

- 12 poeng tar oss til 76 poeng totalt, og det bør sikre oss en posisjon i topp fire - kanskje til og med topp tre. Men man vet aldri. Det kan komme uventede resultater, det er så gode lag i Premier League. Alle kan slå alle. Det er små marginer, sier Solskjær.

Det vil si at en seier i dag kunne tatt Solskjær og United opp til en fjerdeplass i Premier League. Da Solskjær tok over som manager i desember, lå de røde djevlene 11 poeng bak en topp fire-plassering - og nå kjemper de for alvor om en av de gjeve plassene.

- Når du ser tilbake på hva vi kom fra og hvor vi er nå, så er det utrolig. Ja, greit, vi har tapt kamper mot Barcelona, vi er ute av cupen og vi tapte mot Arsenal. Vi er jo ikke glade når vi taper kamper, men det er ingen skam å ryke ut av Champions League for Barcelona.

Men Everton har i de tre siste kampene slått Arsenal og Chelsea, og spilt uavgjort mot Liverpool. Det vitner om et lag i form.

- De er et lag med gode kvaliteter, men som jeg sa, alle kan slå alle i denne ligaen. Vi må bare møte opp og spille bra. Vi vet at vi må forsvare oss godt, for de kan spille fotball, men de er også veldig direkte. Vi må bare tenke på oss selv, sier Solskjær.

Nye spillere

I opptakten til kampen kom Ole Gunnar Solskjær med en advarsel til egne spillere.

- Som klubb kan vi ikke bære spillere. Alle må ta eierskap, utvikle seg og vise at de er sultne på å forbedre seg både individuelt og som et lag, sier Solskjær ifølge The Telegraph.

Det har vært mye snakk om hvordan Ole Gunnar Solskjær vil takle sitt første overgangsmarked som Manchester United-manager, og mange har snakket om at Alexis Sanchez er en av spillerne som kan bli nødt til å forlate Old Trafford til sommeren.

Solskjær bekrefter at han vil hente nye spillere, men han avviser at han vil ta helt av.

- Vi kommer til å hente noen nye spillere i sommer, men jeg tror ikke du kan forvente at det kommer seks. Jeg tror nok enhver manager ikke ville ønsket så store endringer. Vi ønsker å bygge opp et nytt lag, men det må skje gradvis over flere overgangsvinduer, sier nordmøringen ifølge The Guardian.