Van Gaal med oppsiktsvekkende Solskjær-utspill

Ole Gunnar Solskjær har blitt hyllet for å stå for en helt annen type fotball enn forgjengeren. Men en annen tidligere Manchester United-manager, Louis van Gaal, er av en helt annen oppfatning.

SKEPTISK: Louis van Gaal er ikke med på at Manchester United har funnet seg selv under Ole Gunnar Solskjær. Foto: PA Photos.
SKEPTISK: Louis van Gaal er ikke med på at Manchester United har funnet seg selv under Ole Gunnar Solskjær. Foto: PA Photos.Vis mer

- Media analyserer ikke kampen. De analyserer resultatene.

Det sier Louis van Gaal i et stort intervju med BBC Sport. Der snakker han om da han fikk sparken i Manchester United, fotballarven hans og pensjonisttilværelsen.

Han snakker også om fotball - og Manchester United - i dag. Og mens Ole Gunnar Solskjær har blitt hyllet av supportere, eksperter og ikke minst, hans egne spillere, er ikke van Gaal like imponert over nordmannens prestasjoner.

- Spiller ikke som Ferguson

Solskjær tok over som midlertidig manager i desember, og etter at han tok over for José Mourinho, har formpilen knapt gjort annet enn å peke oppover. Årsaken, ifølge van Gaal?

José Mourinho.

- Folk tror vi bare har hatt «fake news» siden Donald Trump ble president. I fotball har vi hatt det i 50 år, sier han, og forklarer:

- Treneren etter meg (Mourinho), implementerte en «parker bussen»-taktikk, og satset på kontringer. Nå har de en annen trener (Solskjær) som parkerer bussen og satser på kontringer. Hovedforskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner, sier han.

Flere av de som kjenner Manchester United godt, mener de røde djevlene nå spiller som de gjorde i sin storhetstid, under Sir Alex Fergusons ledelse. Det er van Gaal ikke enig i.

- De spiller ikke som Ferguson spilte. De forsvarer seg, og spiller kontringsorientert fotball. Hvis du liker det, liker du det. Hvis du synes det er mer spennende enn min «kjedelige angrepsfotball», OK. Men det er ikke sannheten.

Han kommer imidlertid med litt ros til den norske treneren, som siden desember har forsterket sin posisjon som klubblegende.

- Jeg er ikke der, men det virker som atmosfæren i klubben er bedre. Det er også sant at Solskjær har flyttet på Paul Pogba og puttet ham i en posisjon hvor han er mye viktigere for laget, sier den pensjonerte nederlenderen.

KREVENDE PERIODE: Ole Gunnar Solskjær innrømmer overfor Dagbladet at det å kombinere en jobb i Manchester med familieliv hjemme i Kristiansund ikke bare er enkelt. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Kan vinne Champions League

Landslagspausen er nå over, og flere britiske medier har spekulert i om Solskjær får jobben i løpet av denne uken. Manchester United er ute av FA cupen, kjemper om topp fire plassering i Premier League, og skal i april bryne seg på Barcelona i Champions League-kvartfinalen.

Solskjær og Manchester United tok med seg to strake tap inn i landslagspausen, og har nå et tøft kampprogram i vente. Førstkommende helg tar Watford turen til Old Trafford, før de har Wolves, Everton, Manchester City og Chelsea, i tillegg til et dobbeltoppgjør mot Barcelona, på menyen.

Katalanerne har fått favorittstempelet i storkampen, men van Gaal mener Manchester United kan gå hele veien og løfte Champions League-trofeet når finalen spilles på Atletico Madrids hjemmebane Wanda Metropolitano i starten av juni.

Selv spøkte Solskjær med trekningen etter at det ble klart at Manchester United skal møte Barcelona i kvartfinalen:

Men uansett; Årsaken til at Manchester United kan vinne, ifølge van Gaal?

Igjen, José Mourinho.

- Solskjær har bare tapt to kamper, og må håndtere det. Det er veldig viktig at Manchester United kvalifiserer seg til Champions League, akkurat som da jeg var manager. Men de kan også vinne turneringen, fordi de spiller med et defensivt system som er vanskelig å bryte ned. Og enten du liker det eller ei, det er et resultat av Mourinhos arbeid, sier han.