GODT FORBEREDT: Louis van Gaal møtte pressen med et fire sider langt notat. Her under en tidligere pressekonferanse. (AP Photo/Jon Super)
GODT FORBEREDT: Louis van Gaal møtte pressen med et fire sider langt notat. Her under en tidligere pressekonferanse. (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Van Gaal med overraskende opptrinn etter stikket fra Allardyce

- Dere kan se selv.

(Dagbladet): West Ham-manager Sam Allardyce betegnet Manchester United som et lag som konsekvent slo langt etter 1-1-oppgjøret dem imellom sist søndag.

Det likte Louis van Gaal dårlig. Til dagens pressekonferanse møtte nederlenderen derfor svært godt forberedt, med et eget fire sider langt notat for å tilbakevise Allardyces påstander.

- Fordi jeg forventet spørsmål om dette, så har jeg med fakta fra kampen. Jeg gir dette til dere, så kan dere se selv. Kanskje dere kan gå til Big Sam og vise det til ham, sier van Gaal til de fremmøtte journalistene.

- Må se på fakta Manchester United-manageren har måttet tåle mye kritikk den siste tiden. Det har i hovedsak handlet om eksperter som har satt spørsmålstegn ved innkjøpspolitikken, bruken av Wayne Rooney på midtbanen og den manglende bevegelsen i laget.

I dag var det imidlertid Allardyces påstand om at Manchester United primært slår langt som ble tatt opp.

- Når en kollega av meg sier noe sånn som dette må man se på fakta og sette dem i rett kontekst. Vi hadde nesten 60 prosent ballbesittelse (mot West Ham). Det kan du vel ikke ha om du slår lange baller? spør van Gaal retorisk.

- Ja, vi slår lange baller bredt for å snu spillet, men du må se på fakta. Da vil du se at vi slo lange baller, men at det var i bredden og ikke opp mot spissene våre.

- Må vinne Pressekonferansen var i forbindelse med «De røde djevlenes» hjemmekamp mot Burnely i morgen. Det er et lag den spanske midtbanemannen Juan Mata mener Manchester United må slå.


- Vi må vinne. Kampen om mesterligaplassene begynner å bli veldig tett. Vi må ta tre poeng på hjemmebane, det vet vi - og det er det vi jobber for, mener Mata.

Laget ligger på 4. plass i Premier League, tolv poeng bak ledende Chelsea.

• Noen av nøkkeltallene van Gaal presenterte i dag kan du se i faktaboksen til høyre.